Σταμάτης Μόλαρης: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον χώρο των νέων παραγγελιών

Ένας εφοπλιστής, γέννημα – θρέμμα του Κορυδαλλού, έκανε, την περασμένη εβδομάδα, το μεγάλο «μπαμ» προχωρώντας σε μια μεγάλη επένδυση της τάξης των 96 εκατομμυρίων δολαρίων, με προοπτική μάλιστα να την αυξήσει στο διπλάσιο.

Ο κ. Σταμάτης Μόλαρης, που μεγάλωσε στον Κορυδαλλό και κάποια στιγμή εφέρετο ότι θα προχωρούσε στην αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην αγαπημένη του Προοδευτική, ήταν την πρώτη εβδομάδα του Μαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομειστικού οίκου Golden Destiny ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον χώρο των νέων παραγγελιών, αφού:

• Η εταιρεία του, Quintana Maritime τοποθέτησε σε ναπηγεία της Ν. Κορέας παραγγελία για την κατασκευή δύο φορτηγών πλοίων (bulk carriers), χωρητικότητας 180.000 τόνων το καθένα με παράδοση το 2015. Η αξία του καθενός από αυτά υπολογίζεται σε 47- 48 εκατομμύρια δολάρια ενώ διατηρεί δικαίωμα option για την κατασκευή δύο ακόμα.

Βέβαια, ο κ. Μόλαρης, που σπούδασε το 1993 οικονομικά στο Λονδίνο και ξεικίνησε την καριέρα του ως οικονομικός διευθυντής εταιρείας του Στ. Χατζηιωάννου, δεν είναι η πρώτη φορά που προχωράει σε μεγάλες κινήσεις, αφού στο παρελθόν είχε αγοράσει «με τη μια» όλο τον στόλο του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου εταιρεία συμφερόντων Εμπειρίκου τοποθέτησε παραγγελία επίσης στη Ν. Κορέα για την κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς κοντέϊνερ χωρητικότητας 9.000 TEU το καθένα με παράδοση το 2014. Η αξία του καθενός υπολογίζεται σε 81 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, αυτή την εβδομάδα οι επενδύσεις των Ελήνων εφοπλιστών σε νέες κατασκευές ήταν τάξης των 257 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ στην αγορά από «δεύτερο χέρι» πέρασαν στα χέρια Ελλήνων συνολικά 6 πλοία γιια περίπου 98,3 εκατομμύρια δολάρια.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα