ΣΥΡΙΖΑ:Ζητά την μη κατάθεση του ν/σ για τη Ναυτιλία πριν ολοκληρωθεί η διαβούλευση

Την πληροφορία ότι εντείνονται οι φήμες και οι πληροφορίες που διαρρέουν ακόμα και μέσα από το ίδιο το Υπουργείο και αναφέρουν ότι, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλης προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι βουλευτές του αρμόδιου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωση τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν : « Είναι το ίδιο το υπουργείο, που ανέφερε σε ανακοίνωσή του στις 13 Δεκεμβρίου 2012, ότι «δεδομένης της σπουδαιότητας του προτεινόμενου νομοσχεδίου, σας καλούμε να συμμετέχετε στη δημόσια αυτή διαβούλευση», το «Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναμένει τις σχετικές εισηγήσεις όλων των εμπλεκομένων μερών» και ότι «η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 3 μ.μ. και αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων».

Οι έντονες αντιδράσεις που έχει συναντήσει το σχέδιο νόμου από το σύνολο σχεδόν του ναυτιλιακού κόσμου, ίσως ερμηνεύουν τη σπουδή του Υπουργού να καταθέσει το νομοσχέδιο, για να αποφύγει τη βάσανο της κριτικής. Καλούμε άμεσα τον κ. Υπουργό, να μη γίνει ανακόλουθος και να σεβαστεί τη δημοκρατική διαδικασία της διαβούλευσης.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα