ΕΕΚΦΝ: Τα μέτρα για την Ακτοπλοία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

Η ΕΕΚΦΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη για τις σημαντικές αλλαγές στον κλάδο της Ακτοπλοΐας και των οχηματαγωγών της Αδριατικής για τα υπό Ελληνική σημαία επιβατηγά πλοία όπως προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του Υπουργείου.

Τα προτεινόμενα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και επιλύουν πολλά από τα χρονίζοντα θέματα που έχουν κατά το παρελθόν συζητηθεί από τις Ακτοπλοϊκές Ενώσεις και κατά κύριο λόγο από τον ΣΕΕΝ σε μια προσπάθεια μείωσης των υπέρογκων λειτουργικών εξόδων των πλοίων με την ελπίδα να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους.

Βέβαια υπάρχουν ακόμα σε εκκρεμότητα αρκετά θέματα για την Ακτοπλοΐα που ελπίζομε ότι θα επιλυθούν στο εγγύς μέλλον ώστε να καταστήσουν το Ελληνικό Ακτοπλοϊκό πλοίο και το οχηματαγωγό της Αδριατικής ακόμα πιο ανταγωνιστικά.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και στους συνεργάτες του για αυτήν την τόσο σπουδαία και εποικοδομητική πρωτοβουλία χωρίς να υπολογίσουν πολιτικό κόστος και αντιδράσεις θιγομένων φορέων.

Ελπίζομε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κύριος Υπουργός θα επιλύσει επίσης κατά τον καλύτερο τρόπο τα θέματα που ταλανίζουν τον τομέα της Κρουαζιέρας ούτως ώστε να μπορέσομε να ξαναδούμε την γαλανόλευκη στην πρύμνη Ελληνικών Κρουαζιεροπλοίων σε μια πορεία επιστροφής τους στο Εθνικό μας Νηολόγιο».

Διαβάστε ακόμα