Κατελήφθη τράτα για παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι πρωινές ώρες τις 19-04-2013 μετά από συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας μας, κατελήφθησαν αλιείς στη θαλάσσια περιοχή ΄΄Κέφαλος΄΄ Αμβρακικού κόλπου να αλιεύουν χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, με το υπό την ιδιοκτησία – διακυβέρνηση του ενός εκ των δύο επιβαινόντων, επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, χρησιμοποιώντας το απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι), το οποίο και κατασχέθηκε αφού ανασύρθηκε από βάθος δέκα (10) περίπου μέτρων.

Επί του ανωτέρω εργαλείου βρέθηκε αλίευμα γαρίδας συνολικού βάρους δέκα πέντε (15) κιλών το οποίο κατασχέθηκε και διατέθηκε στο Ξενώνα Αποκατάστασης ΄΄ΕΣΤΙΑ΄΄, Πρόγραμμα ΄΄ΨΥΧΑΡΓΩ΄΄ του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Κατά των ανωτέρω παραβατών βεβαιώθηκαν παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο παράνομο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από την Υπηρεσία μας εντός της εβδομάδας.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας θα συνεχιστούν οι εντατικοί έλεγχοι για την πάταξη της παράνομης αλιείας εντός Αμβρακικού κόλπου.

mypreveza.gr

Διαβάστε ακόμα