Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό ζητά η ΠΝΟ

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα την 1ην Νοεμβρίου 2013 αφού προέβη στην εξέταση όλων των δεδομένων και επιπτώσεων από την εφαρμογή του άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας, ζήτησε την άμεση συνάντηση της με τον κ. Υπουργό Υ.Ν.Α. η οποία συνάντηση και πραγματοποιήθηκε, αυθημερόν, λόγω κωλύματος του κ. Υπουργού, με την ανώτατη ηγεσία των Υπηρεσιακών Παραγόντων υπό την προεδρεία του κ. Υπαρχηγού Λ.Σ. .

Η Ομοσπονδία με συγκεκριμένα ουσιαστικά και νομικά επιχειρήματα ανέπτυξε και απέδειξε ότι η συγκεκριμένη διάταξη και άδικη είναι και αντικοινωνική είναι, και επικίνδυνη και κυρίως ανεφάρμοστη από ουσιαστική αλλά και νομική άποψη, αφού από την στεγνή και κατά γράμμα εφαρμογή της οδηγούνται στην πυρά και στην απόλυση δεκάδες Έλληνες ναυτικοί και ευθέως παραβιάζονται άλλες ισχύουσες διατάξεις, αυξημένης μάλιστα ισχύος, περί ωρών εργασίας, περί σωστικών μέσων κ.ο.κ.

Το ΥΝΑ δια των άνω εκπροσώπων του αφού άκουσε με την δέουσα προσοχή τις θέσεις, την επιχειρηματολογία και τις προτάσεις της ΠΝΟ περί αναστολής της εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης, επιφυλάχθηκε να τις μεταφέρει στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΝΑ με τις δικές τους εισηγήσεις.

Κατόπιν αυτών η Διοίκηση της Ομοσπονδίας τέλει εν αναμονή των εξελίξεων και καλεί τους ναυτεργάτες να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα

Καράβια πάνε κι έρχονται σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν. Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες. Εμείς πάντως βλέπουμε να αραιώνουν και ο χειμώνας είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα λοιπόν με σχόλια του τελευταίου τεύχους του έγκριτου ναυτιλιακού περιοδικού “Εφοπλιστής” η πρώην “Νεφέλη” η οποία βρίσκεται ξενιτεμένη και ανενεργή στη Βενεζουέλα εδώ και ένα χρόνο, είναι πιθανόν να ξεκινήσει κάποια στιγμή το μακρύ ταξίδι της επιστροφής διασχίζοντας τον Ατλαντικό, διότι δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά της γνωστός καραβοκύρης που δραστηριοποιείται στο Σαρωνικό. Πάντως αν βγει αληθινή αυτή η φήμη, τότε θα ξανα – αποκτήσει η γραμμή ένα μεγάλο και σύγχρονο πλοίο με μεγάλη μεταφορική ικανότητα.

Να θυμίσουμε ότι η “Νεφέλη” που ήρθε το 2000 από την Κορέα δραστηριοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στον Αργοσαρωνικό , μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Κατόπιν αγοράστηκε από εταιρεία ελληνκών συμφερόντων, ονομάστηκε “La Galera” και σήμερα βρίσκεται στη Βενεζουέλα.

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα