Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας στην Ομόνοια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου θα επιχειρήσουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, από την οποία θα ζητήσουν να υπαχθούν τα ναυπηγεία σε ένα ειδικό καθεστώς στήριξης, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν επιδότηση ανεργίας, παρά το γεγονός ότι τυπικά δεν είναι άνεργοι.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία της Ελευσίνας ξεκίνησαν από χθες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.

Τα προβλήματα πληρωμών έχουν αρχίσει από τον Δεκέμβριο του 2010 και πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πλέον θέμα επιβίωσης.

Το σωματείο των εργαζομένων έχει οργανώσει καθημερινά συσσίτια, ενώ δεν λείπουν και οι κινήσεις αλληλεγγύης από άλλους φορείς, όπως τα σωματεία των λαϊκών αγορών, που την παραμονή των Χριστουγέννων μοίρασαν τρόφιμα στους εργαζομένους.

Η ιδιοκτησία των ναυπηγείων υποστηρίζει ότι το Δημόσιο της οφείλει 12.700.000 ευρώ, τα οποία έπρεπε βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί να έχουν καταβληθεί στην εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Παράλληλα, στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 17 Απριλίου του 2012, οπότε με απόφαση της Διοίκησης αποφασίστηκε η εκ περιτροπής απασχόληση μία ημέρα την εβδομάδα.

Στο διάστημα αυτό έχουν λάβει βοήθημα 1.000 ευρώ με παλαιότερη απόφαση του Υπουργείου Εργασίας.

Τα συνδικάτα ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Νεωρίου και τονίζουν ότι τουλάχιστον χίλιες οικογένειες βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας.

zougla.gr

Διαβάστε ακόμα