Ζητούν ακτοπλοϊκή σύνδεση ”Κρήτης – Νάξου”

Το πάγιο αίτημα των Ναξίων που διαμένουν μόνιμα στην Κρήτη, αλλά και εκείνων που φοιτούν στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της Κρήτης, για την αναγκαιότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κρήτης-Νάξου με οχηματαγωγό πλοίο, εκφράζει για μια ακόμη φορά με επιστολή του προς κάθε αρμόδιο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Ναξίων Κρήτης.

Η επιστολή, έχει αποδέκτες, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Περιφερειάρχες, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα συνεδριάσει σε λίγες ημέρες στη Νάξο και τους δημάρχους, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Θεσσαλονίκης.

Ζητείται η επιδότηση γραμμής εθνικής σημασίας, που θα συνδέει την Κρήτη με τη Νάξο και περαιτέρω με τη Θεσσαλονίκη με οχηματαγωγό πλοίο.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνονται:

“Ο σύλλογος Ναξίων Κρήτης συστάθηκε το 2006 και αριθμοί 200 τακτικά μέλη και τις οικογένειές τους ,μέλη των οποίων η καταγωγή είναι από την Νάξο και έχουν μόνιμη κατοικία στην Κρήτη, επίσης 100 και πλέον μέλη, Νάξιους οι οποίοι φοιτούν στα πανεπιστήμια της Κρήτης.

Το αίτημα μας είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης- Νάξου με οχηματαγωγό πλοίο.

Επανειλημμένως το έχουμε ζητήσει με επιστολές μας στους αρμόδιους Υπουργούς, Περιφερειάρχες, Δημάρχους και ακτοπλόους χωρίς μέχρι τώρα κανένα αποτέλεσμα.

Πρόκειται για αίτημα το οποίο δεν αφορά αποκλειστικά την δική μας εξυπηρέτηση στις μετακινήσεις μας από και προς την Κρήτη η οποία γίνετε μόνον μέσω Πειραιά πράγμα δυσβάστακτο οικονομικά αλλά και την καλύτερη τουριστική διακίνηση μεταξύ των νησιών μας.

Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε το οικονομικό όφελος που θα είχαν τα νησιά μας από την απευθείας μεταφορά των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων των οποίων και τα δύο νησιά έχουν μεγάλη παραγωγή. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για δύο νησιά τα οποία ακόμη στηρίζονται οικονομικά και στον πρωτογενή τομέα.

Ελπίζουμε ότι το αίτημα μας θα μελετηθεί με την δέουσα προσοχή και σύντομα θα έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε στου φίλους των νησιών μας την πολυπόθητη ακτοπλοϊκή τους σύνδεση”.

naxos-news.gr

Διαβάστε ακόμα