ΠΝΟ: Καταγγέλλει και καταδικάζει την κυβέρνηση για επίταξη των ναυτεργατών

Η ΠΝΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση της Π.Ν.Ο, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί στις 05.00 προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις και να καθορίσει την περαιτέρω στάση της ύστερα από τα πρωτοφανή, δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Διοίκηση καταγγέλλει και καταδικάζει για μια ακόμη φορά με σφοδρότητα, μέτρο αντιδημοκρατικό ενάντια στο Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, και την πρωτοφανή βία και τρομοκρατία που ασκήθηκε από την μεριά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι.

Οι χώροι του λιμανιού είχαν καταληφθεί από νωρίς το βράδυ από εκατοντάδες μονάδες των Μ.Α.Τ., των Ειδικών Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου με αυτό τον πιεστικό, αυταρχικό και βίαιο τρόπο και κόβοντας σε μερικές περιπτώσεις και τους κάβους πλοίων να οδηγήσουν τα σκάφη στο αγκυροβόλιο και στην Ακτή Βασιλειάδη ούτως ώστε μέσα στον στρατοκρατούμενο πλέον χώρο να αρχίσει η φορτοεκφόρτωση.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει προς όλα τα μέσα και σε όλους τους τόνους τα όσα πρωτάκουστα και πρωτοφανή διαδραματιστήκαν στο λιμάνι του Πειραιά τα οποία και παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές καταδικασμένες στην μνήμη και στην συνείδηση του ελληνικού λαού.

Η Διοίκηση απεφάσισε:

• Να πάρει νέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.

• Τη συμμετοχή της ΠΝΟ στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου 2013 η οποία έχει σαν κύριο και κεντρικό θέμα , πέραν των άλλων, την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που αποτελεί και την βάση για την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων.

• Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.

Η Διοίκηση καλεί τους ναυτεργάτες να δώσουν και πάλι το βροντερό τους παρόν στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 10.00 στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου.

Η Π.Ν.Ο. χαιρετίζει την αξιοσημείωτη έμπρακτη αλληλεγγύη, που εκδηλώθηκε σύσσωμα από τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς της Χώρας.

Ενωμένοι, με την καθοδήγηση και με τις οδηγίες της Διοίκησης της Ομοσπονδίας οι ναυτεργάτες παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ποικιλοτρόπως για την διεκδίκηση και διασφάλιση των δίκαιων και θεμελιακών δικαιωμάτων τους».

Διαβάστε ακόμα