Λαθραία διακίνηση πετρελαίου από ένα δεξαμενόπλοιο σε άλλο στο Πέραμα

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης καυσίμων συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 09-05-2013, έξι (06) άτομα ημεδαποί μέλη πληρωμάτων δύο (02) Δ/Ξ πλοίων για διενέργεια λαθραίας διακίνησης πετρελαίου κατά παράβαση του Ν.2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες της 09-05-2013, στην θαλάσσια περιοχή «Αρμού Περάματος» μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, κλιμάκιο ανδρών Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά / Διοίκησης Ασφάλειας διαπίστωσε την διενέργεια μετάγγισης πλεονάζοντος ποσότητας πετρελαίου από το ένα δεξαμενόπλοιο στο άλλο.

Μετά από μετρήσεις που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητες υγρών καυσίμων άνευ παραστατικών, στο μεν πρώτο πλοίο 61,9 m3 (κυβικά μέτρα) fueloilκαι 90 m3 dieseloilκαι στο δεύτερο 388,43 m3 (κυβικά μέτρα) fueloilπου αντιστοιχούν σε 450 τόνους fueloilκαι 90 τόνους dieseloil.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, ενώ παράλληλα αναζητείται ο διαχειριστής της ναυτικής εταιρείας στην οποία ανήκουν τα δύο πλοία στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

hcg.gr

Διαβάστε ακόμα