Υπό την επήρεια αλκοόλ ο πλοίαρχος που είχε σαν αποτέλεσμα την σύγκρουση των πλοίων στην ΒΑ Ιρλανδία

Μετά από την ολοκλήρωση της έρευνας των αρχών επιβεβαιώθηκε αυτό που ήδη όλοι ήξεραν για την σύγκρουση των πλοίων Union Moon και του επιβατηγού Stena Feronia τον Μάρτιο στην ΒΑ Ιρλανδία.

Η σύγκρουση συνέβη στην περιοχή Belfast Lough στην ΒΑ Ιρλανδία 19:45 τοπική ώρα μεταξύ του φορτηγού πλοίου Union Moon 1,543 κ.ο.χ. και του επιβατηγού 21,856 κ.ο.χ. Stena Feronia. Στο επιβατηγό προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές λίγο επάνω από την ίσαλο τρομοκρατώντας του 51 επιβάτες που ευρίσκονταν σε αυτό, ταξιδεύοντας από το λιμάνι του Λίβερπουλ με προορισμό το Μπέλφαστ. Από την άλλη, στο φορτηγό πλοίο προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και μετά από έλεγχο των αρχών, ο πλοίαρχος βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στης 15 Νοεμβρίου και αποδείχτηκε ότι, ο πλοίαρχος όντας υπό την επήρεια αλκοόλ, άλλαξε πορεία προς τα αριστερά έχοντας σαν αποτέλεσμα την σύγκρουση με το επιβατηγό Stena Feronia. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο πλοίαρχος και οι αξιωματικοί δεν ήταν οικείοι με την κίνησή και τους κανόνες του fairway. Κανείς από την γέφυρα των δύο πλοίων δεν έκανε κάποια ενέργεια να αποφύγει την σύγκρουση όπως και επίσης δεν επικοινώνησαν με το VHF.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω την εικόνα που αντίκρισαν οι διασ΄ψστες όταν έφτασαν στο σημείο της σύγκρουσης.

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα