Συνάντηση Ανδρέα Τσαβλίρη με υπουργό Μεταφορών της Κίνας

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών της Κίνας, Xu Zu Yuan, είχε ο Έλληνας πρόεδρος της International Salvage Union (Διεθνής Ένωση Ναυαγοσωστικών), Ανδρέας Τσαβλίρης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία της διεθνούς ναυτιλίας, στις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον ναυτιλιακό τομέα και φυσικά σε θέματα ναυαγιαιρέσεων.

 Ειδικότερα δε, στις προωθούμενες από την ISU αλλαγές στη διεθνή σύμβαση του 1989, σχετικά με την ανταμοιβή των διασωστών σε περιπτώσεις αντιμετώπισης και αποφυγής ή περιορισμού οικολογικών καταστροφών κατά τη διάρκεια της διάσωσης. Να σημειωθεί ότι η Κίνα διαθέτει μια εξαιρετικά ισχυρή εθνική ένωση ναυαγοσωστικών-ρυμουλκών.

Ο Κινέζος υπουργός εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το Comite Maritime International δεν υποστήριξε τις προταθείσες αλλαγές κατά την πρόσφατη σύνοδό του τον Οκτώβριο στο Πεκίνο.

Ο κ. Ανδρέας Τσαβλίρης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εν λόγω Συνόδου, παρά την απογοήτευση, εκφρασθείσα και από τον Κινέζο υπουργό, ευχαρίστησε τις χώρες που έκριναν δίκαιες τις θέσεις της ISU και τις υποστήριξαν.

Ο υπουργός μεταφορών της Κίνας μας διαβεβαίωσε, επισημαίνει ο κ. Τσαβλίρης, ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε: «οι ναυαγοσώστες να αμείβονται δίκαια και να βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει τις ναυαγιαιρεσίες. Αυτό θα ενθαρρύνει την καινοτομία, τις επενδύσεις και την αύξηση του βαθμού ετοιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο για επιτυχείς επεμβάσεις σε περιπτώσεις κινδύνου στη θάλασσα».

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα