Οι ναυτικοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Tης
Δήμητρας Αιγινίτη

– ΚΚΕ: Η επιστράτευση δείχνει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης

Μπορεί ο υπουργός Ναυτιλίας να ανακοίνωσε την επιστράτευση των ναυτεργατών, όμως οι ναυτικοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και έπειτα από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ αποφάσισαν ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για άλλες 48 ώρες.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Σάββα Τσιμπόγλου, Προέδρου της ΠΕΜΕΝ, ο οποίος είπε ότι η απεργία συνεχίζεται και κανένα πλοίο δεν θα φύγει από τα λιμάνια.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων στον Άγιο Διονύσιο, στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ στο πλευρό των απεργών βρίσκεται και το ΠΑΜΕ.

Λίγο μετά τις 18:00 μάλιστα, έφτασε στο λιμάνι και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Πάντως, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζει ότι η απόφαση για επιστράτευση των ναυτεργατών δείχνει «τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης» με τον οποίο, όπως σημειώνει, επιχειρεί να επιβάλλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά.

«Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και η άγρια καταστολή με την αξιοποίηση αντιδραστικών νόμων πρέπει να αποτύχει και να αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης» αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει ότι πρέπει να σταθούν δίπλα στους ναυτεργάτες όλα τα τμήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και κυρίως τα λαϊκά στρώματα των νησιών, «που δεινοπαθούν και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εφοπλιστές, δεν πρέπει να δεχτούν την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα».

«Αντίθετα», σημειώνει, «πρέπει να συμπαραταχθούν με τον αγώνα των ναυτεργατών και στο κύριο αίτημά τους να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τους καθιστά περισσότερο ομήρους των εφοπλιστών, παραδίδει λιμάνια και εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην αγριότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Τα δικά τους συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τους μεγαλοαγρότες – καπιταλιστές. Ταλαιπωρία και βάσανο όλου του λαού είναι η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αυτή κλείνει στο λαό το δρόμο της ζωής».

Και το ΚΚΕ συνεχίζει: «Όλη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, η φτωχή αγροτιά πρέπει να δώσουν ανυπότακτη και περήφανη απάντηση. Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων. Λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτός είναι ο δρόμος για να μην καταδικαστεί ο λαός στην εξαθλίωση, για να μην του φορέσουν βαριές αλυσίδες τα μονοπώλια, η ΕΕ, αυτοί που τους υπηρετούν. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα