Δεν θα μειωθούν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μειωθούν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις έκανε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Α. Μπούσιος, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ) την Τετάρτη.

Με στόχο να μην επηρεαστεί αρνητικά η τουριστική κίνηση προς τα ελληνικά νησιά, στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν τα προβλήματα της ακτοπλοΐας και ο αντίκτυπός τους στον τουρισμό της νησιωτικής χώρας.

Απαντώντας σε ερωτήματα των μελών του ΔΣ του ΞΕΕ που εκπροσωπούν ξενοδόχους νησιωτικών προορισμών, ο κ. Μπούσιος σημείωσε ότι σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα, περιλαμβάνονται βελτιώσεις για την ακτοπλοΐα, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ελάφρυνση των επιβαρύνσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Επίσης θα υπάρξει μέριμνα εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την άμεση ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της τουριστικής περιόδου, ενώ σημείωσε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος για την προσέλκυση επενδυτών.

Σε ό,τι αφορά το home porting, αναμένεται ειδική ρύθμιση προκειμένου να διευκολυνθεί η κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Από την άλλη δήλωσε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας – Ιταλίας αποτελεί θέμα που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, γιατί εμπίπτει στη δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα.

tovima.gr

Διαβάστε ακόμα