ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Απόφαση για ενίσχυση του ΛΣ με τριάντα δύο περιπολικά δίκυκλα

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με τριάντα δύο (32) περιπολικά δίκυκλα. Το έργο χρηματοδοτείται κατά 75 % από πόρους του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους. Η απόφαση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος σε εξοπλισμό και τεχνικά μέσα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε σχετικά:

«Το Λ.Σ. για να αντεπεξέλθει στις πολύπλευρες και πολυδιάστατες δραστηριότητες του, δηλαδή την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, την αστυνόμευση των λιμένων, την παροχή βοήθειας σε τομείς έρευνας και διάσωσης και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος οφείλει να είναι εφοδιασμένο και συνεχώς να αναπροσαρμόζει τον εξοπλισμό του. Παράλληλα η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, που παρουσιάζεται με ιδιαίτερη ένταση στη χώρα μας, λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων στον περίγυρο μας, κάνει επιτακτική την ανάγκη για συνεχή συντήρηση και ανανέωση των τεχνικών μέσων του Σώματος.

Στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου παραμένει η ορθή και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ με σκοπό το γενικότερο εκσυγχρονισμό του Σώματος και την ισχυροποίηση της τάξης και ασφάλειας μιας Ευρωπαϊκής χώρας, ναυτικά προσανατολισμένης, όπως είναι η Ελλάδα».

e-Nautilia.gr

Βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια, χιόνια στα ορεινά και… κρύο!

Νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονιά στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στη δυτική Ελλάδα και το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο. Θυελλώδεις νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες το απόγευμα, κυρίως στα παραθαλάσσια και χιονιά στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονιας.τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία νοτιότερα, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Ύφεση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς και ενισχυμένοι στο Ιόνιο τοπικά σε 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 00 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονιά, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νοτιά γρήγορα 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6, βαθμιαία 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ και προς το βραδύ δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 ενισχυμένοι μέχρι το μεσημέρι σε 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί νοτιοδυτικοί εξασθενουντες σταδιακά από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι – απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε δυτικούς 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ