Εκπτωτικό κουπόνι για επιβάτες κρουαζιέρας στα Χανιά

Mία ακόμα πρωτοβουλία που έχει στόχο την τόνωση της τουριστικής αγοράς παρουσιάστηκε χθες στα Χανιά.

Όπως ανακοίνωσαν από κοινού το Εμπορικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, υλοποιούν μια πρόταση που κατέθεσε το Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο για την έκδοση εκπτωτικού κουπονιού που θα δίνεται σε όλους τους επιβάτες κρουαζιέρας στα Χανιά.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Μπροκαλάκης, «η ιδέα αυτή εφαρμόζεται και σε άλλα λιμάνια, έχοντας τύχει θετικής ανταπόκρισης από τους επιβάτες των πλοίων που εκτελούν κρουαζιέρα».

Πρόκειται για ένα φυλλάδιο που θα διανέμεται στην αίθουσα υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας και θα τυπωθεί σε 150.000 κομμάτια, καθώς τόσοι υπολογίζεται ότι θα είναι και οι επιβάτες κρουαζιέρας που θα επισκεφθούν τα Χανιά.

Στο φυλλάδιο θα υπάρχει χάρτης της πόλης με σήμανση των οδών, όπου θα βρίσκονται τα καταστήματα που θα παρέχουν έκπτωση, αναλυτική λίστα με την ονομασία και το είδος των καταστημάτων και χρήσιμες πληροφορίες για τα Χανιά.

Η έκπτωση που θα παρέχεται είναι από 10% μέχρι ένα ποσοστό που θα επιλέγει ο επιχειρηματίας, ενώ οι επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή θα προμηθευτούν ειδικό αυτοκόλλητο σήμα αναγνώρισης για τις βιτρίνες τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρωτοβουλία αφορά εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις εστίασης. Παράλληλα, θα διεξαχθούν σεμινάρια προώθησης προϊόντων για το προσωπικό των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση.

«Η δράση αυτή έχει δυο στόχους: την τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά και την ικανοποίηση των ξένων επισκεπτών που θα βρίσκονται στα Χανιά με τα πλοία κρουαζιέρας» επεσήμανε ο κ. Μπροκαλάκης. Το εκπτωτικό κουπόνι θα τυπωθεί στην αγγλική γλώσσα ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα επιλογής και άλλων γλωσσών.

real.gr

Διαβάστε ακόμα