Νέες διαπραγματεύσεις για την επαναδρομολόγηση του πλοίου ΕΛΛΗ Τ.

Νέες επαφές με τον πλοιοκτήτη θα έχουν σήμερα και αύριο στην Αθήνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Cretan Lines. Μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, αποφασίστηκε εκπρόσωποι του συνεταιρισμού να μεταβούν στην πρωτεύουσα με σκοπό την οριστική διευθέτηση θεμάτων που εκκρεμούν σε σχέση με την επαναδρομολόγηση του πλοίου ΕΛΛΗ Τ. στη γραμμή Ρέθυμνο-Πειραιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Cretan Lines, θα ζητηθεί από τον πλοιοκτήτη η ανάκληση της καταγγελίας του ναυλοσυμφώνου, ενέργεια στην οποία έχει προχωρήσει εδώ και δεκαπέντε μέρες περίπου, ζητώντας να πάρει το πλοίο πίσω, εξαιτίας των μεγάλων οφειλών του Ρεθεμνιώτικου Συνεταιρισμού.
Χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των διοικούντων τον συνεταιρισμό, ενόψει της συνάντησης που έχουν με τον πλοιοκτήτη, είναι τα λεγόμενα του Ν. Σιλιγάρδου στην εφημερίδα μας: «Όλα θα συζητηθούν, όλα θα συμφωνηθούν, ώστε να είμαστε συνεπείς σε όλα λέμε. Η συνάντηση που θα έχουμε είναι καθοριστική. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο οριστικά και αμετάκλητα. Δεν υπάρχουν πλέον πισωγυρίσματα. Τράβηξε πάρα πολύ η ιστορία. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει τώρα».

Επιπλέον, στόχος της διοίκησης των «Κρητικών Θαλάσσιων Γραμμών» είναι η μεταφορά των υποχρεώσεων που αφορούν τις ληξιπρόθεσμες τραπεζικές δόσεις, για τις αρχές του έτους 2014, κάτι που θα συζητηθεί μεταξύ των δυο πλευρών αλλά και της τράπεζας με την οποία έχει συναφθεί το δάνειο.

Ένα ακόμα θέμα που θα κληθεί να επιλύσει αυτές τις μέρες το προεδρείο της Cretan Lines, είναι το πλήρωμα του πλοίου που έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων. Μετά τον ραδιομαραθώνιο της Δευτέρας και τη συγκέντρωση χρημάτων για την τακτοποίηση επειγουσών αναγκών, το Διοικητικό Συμβούλιο σκοπεύει να προτείνει στο προσωπικό την καταβολή μέρους των οφειλομένων, ώστε όταν ολοκληρωθεί η επισκευή του πλοίου να είναι ελεύθερο να ξεκινήσει και πάλι τα ταξίδια του. Ωστόσο, είναι άγνωστη η στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλεται αρκετά μεγάλο ποσό.
Σε ότι αφορά την επισκευή της μηχανικής βλάβης του πλοίου, έχει σταματήσει και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του συνεταιρισμού δεν θα ξεκινήσει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον πλοιοκτήτη για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει στην συνεργασία των δυο πλευρών. Πάντως, για να συνεχιστούν οι εργασίες απαιτείται η προμήθεια ενός ακόμα ανταλλακτικού από το εξωτερικό. «Σφάλματα του παρελθόντος δεν επαναλαμβάνουμε. Δεν προχωράμε στην επισκευή του πλοίου χωρίς να έχουμε καλυφθεί» δήλωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού.

Εν τω μεταξύ, σχετικά με τον ραδιομαραθώνιο της περασμένης Δευτέρας το Διοικητικό Συμβούλιο δεν προσδιορίζει το ποσό που έχει συγκεντρωθεί. Κάνει λόγο για ποσό που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις 320.000 ευρώ περίπου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται χρήματα που έχουν υποσχεθεί Ρεθεμνιώτες, αλλά δεν τα έχουν καταβάλλει ακόμα. Πάντως, ο συνεταιρισμός ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, στο κιόσκι που θα λειτουργεί στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων.

Η Cretan Lines σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αφού ευχαριστεί τον κόσμο για την ανταπόκρισή του στον ραδιομαραθώνιο, ενημερώνει για το αποτέλεσμα της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε προχθές, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων.
Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής: «H Cretan Lines ευχαριστεί όλους του Ρεθεμνιώτες που έδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους για να έχουμε πλοίο στο Ρέθυμνο.
Χωρίς να έχουν ακόμη συγκεντρωθεί όλα τα υποσχεθέντα χρήματα και επιταγές, υπολογίζουμε ότι το σύνολο θα ανέλθει στο ποσό των 320.000 ευρώ περίπου. Όταν θα ολοκληρωθεί η κατάθεση των χρημάτων και επιταγών, η Cretan Lines θα δημοσιεύσει την ακριβή λίστα με τα ονόματα.

Να τονίσουμε ότι η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων συνεχίζεται, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου θα λειτουργεί το κιόσκι στους Τέσσερις Μάρτυρες.
Μετά το μήνυμα ενότητας και την πρόσφατη εντολή του Ρεθεμνιώτικου λαού που λάβαμε από τον Ραδιομαραθώνιο της 19ης Νοεμβρίου και με αίσθημα ευθύνης συγκαλέσαμε Έκτακτη Συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την 20η Νοεμβρίου.

Στο Συμβούλιο παραβρέθηκαν μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος Αμαρίου κ. Σαββάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, κ. Γιακουμάκης, ο νομικός σύμβουλος του συνεταιρισμού, κ. Μαρινάκης, ο ναυπηγός κ. Μιχαηλίδης, ο αρχιπλοίαρχος κ. Καρυδάκης, ο αρχιμηχανικός κ. Λιουδάκης και ο πρόεδρος και μέλη του Συνδέσμου Φίλων Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης Ρεθύμνου.
Στη διεξοδική συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκε να μεταβούν στην Αθήνα μέλη του Δ.Σ. για την οριστική τακτοποίηση των εκκρεμούντων θεμάτων του πλοίου ΕΛΛΗ Τ με τον πλοιοκτήτη. Αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα δοθούν στη δημοσιότητα με νεότερο Δελτίο Τύπου μας».

Ανοιχτή συνέλευση από τον Σύνδεσμο Φίλων Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης

Σε ανοιχτή συνέλευση προσκαλεί τους Ρεθεμνιώτες ο Σύνδεσμος Φίλων Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης Ρεθύμνου, σήμερα το βράδυ στις 21:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου. «Η παρουσία όλων είναι σημαντική για να έχει το Ρέθυμνο καράβι» αναφέρει ο σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα