Οι νέοι συζητούν με την πλοιοκτησία

Με αθρόα συμμετοχή της φοιτητικής κοινότητας ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2012., η πρώτη ανοικτή συζήτηση της νέας γενιάς με εκπροσώπους της ελληνικής πλοιοκτησίας.

Η ανοικτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των «Ναυτικών Χρονικών» για τους φοιτητές και αποφοίτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» στον Πειραιά, αποτελεί μία νέα δράση στο πλαίσιο της έρευνας «Επιλέγω Ναυτιλία: Νέοι στο Ναυτικό Επάγγελμα».

Τη συζήτηση χαιρέτησαν η κ. Σουζάννα Λασκαρίδη μέλος του Δ.Σ. του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» η οποία και επισήμανε τη γοητεία αλλά και τις δυσκολίες της ναυτιλιακής καριέρας, τονίζοντας ότι «αν θέλετε να εργαστείτε στη ναυτιλία προετοιμαστείτε για σκληρή δουλειά. Ο ναυτιλιακός χώρος έχει απαιτήσεις αλλά και ευκαιρίες».

Ο πρόεδρος της ΕΝΟΕ επ. καθηγητής Θάνος Πάλλης μίλησε για την έρευνα «Επιλέγω Ναυτιλία» που διεξάγεται στα Ναυτιλιακά Λύκεια, ΑΕΝ και ΑΕΙ ναυτιλιακής κατεύθυνσης σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την αποσαφήνιση του κοινωνιολογικού προφίλ και των επαγγελματικών οραμάτων των σπουδαστών.

Ο καθηγητής Μανώλης Καβουσανός, διευθυντής του εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Χρηματοοικονομικής στο ΟΠΑ, αναφέρθηκε στη συνεργασία των Ναυτικών Χρονικών με το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής για την επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης αλλά και για τη διεθνή αριστεία του Πανεπιστημίου στο οποίο διδάσκει και ερευνά.

Οι επτά καταξιωμένοι ομιλητές παρότρυναν χαρακτηριστικά τους νέους να «ξεκουνηθούν» και να «ξεβολευτούν»! Όλοι οι συμμετέχοντες στο πάνελ συμφώνησαν ότι η δραματική κρίση της Ελλάδας και η πτώση των ναύλων δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού για κανέναν που επιθυμεί να εισέλθει στο συγκεκριμένο επαγγελματικό στίβο.

«Δεν μας νοιάζουν τα πολλά πτυχία αλλά η κοφτερή σας ματιά, και η διάθεση για σκληρή δουλειά.» επισήμαναν χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν η παρούσα δυσοίωνη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας θα τους ανάγκαζε να αναζητήσουν άλλες έδρες για τις επιχειρήσεις τους, εκτός Ελλάδας, όλοι απάντησαν ότι βρίσκονται στην πατρίδα μας όχι μόνον από συναισθηματικούς και πατριωτικούς λόγους αλλά για ουσιαστικούς. «Εάν δεν υπάρξει κάποια, μη αναμενόμενη, πολιτική διαστροφή δεν θέλουμε με τίποτα να φύγουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ένας εκ των ομιλητών.

Διαβάστε περισσότερα στο naftikachronika

Διαβάστε ακόμα