Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο [βίντεο]

“Θέλουμε δουλειά και όχι ελεημοσύνη” λένε οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πεντάγωνο αντιδρώντας στην εκ περιτροπής εργασία που τους έχει επιβληθεί.

Οι 1.100 εργαζόμενοι καταγγέλουν οτι το ναυπηγείο Σκαραμαγκά είναι παρατημένο τους τελευταίους 18 μήνες τόσο από την ιδιοκτησία όσο και από την κυβέρνηση και πως οι ίδιοι είναι απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι.

Οι εργαζόμενοι που τους έχει επιβληθει εκ περιτροπής εργασία μια ημέρα την εβδομάδα ζητούν να γίνει επιτέλους πραγματικότητα ο ενιαίος φορέας ναυπηγικής βιομηχανίας (Ε.ΦΟ.ΝΑ.ΒΙ.) με την συμμετοχή του Δημοσίου με την προϋπόθεση ο φορέας να μπορεί να οραματίζεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές και προγράμματα όπου θα δυναμώνουν την εταιρεία, τη χώρα και τους πολίτες της.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είδε τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, Αθανάσιο Δαβάκη και του έθεσαν το θέμα της εκκρεμότητας που υπάρχει από την πλευρά της πολιτείας η οποία τους χρωστά μια οριστικη απάντηση υποτίθεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αν. Οικονόμου, ο κ.Δαβάκης άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι του μίλησαν για την κατάσταση που βιώνουν, 18 μήνες απλήρωτοι, όπως είπαν.

Ο υφυπουργός Άμυνας μετέφερε στους εργαζομένους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου με την εταιρεία, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση και ότι θα μεταφέρει στον υπουργό Δ. Αβραμοπουλο τα αιτήματα που του έθεσαν ενώ είπε οτι θα υπάρξει μέριμνα για να τους δοθεί και ένα νέο έκτακτο βοήθημα.

newsit.gr

Διαβάστε ακόμα