ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Κρήτη και από το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, αναμένεται να σημειωθούν σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 18 στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και νότια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το πρωί στον Πατραϊκό ανατολικοί μέτριοι.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό με σταδιακή εξασθένηση.

Αυξημένες νεφώσεις θα υπάρξουν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

H πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

To Σάββατο (24/11)

 στο Ιόνιο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά-Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη για λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (25/11)

στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη περιμένουμε τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 τοπικά 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (26/11)

προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη και αρκετή ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΠΗΓΗ