Οι ναυτεργάτες καταδικάζουν τη στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ καταδικάζουμε τη στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.

Αποτελεί μέρος ενός γενικευμένου πολέμου που σχεδιάζεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Λίβανος, Παλαιστίνη, Σομαλία, Υεμένη, Συρία. Η Β. Αφρική, η Εγγύς και Μέση Ανατολή, είναι το προγεφύρωμα για την προώθηση των τυχοδιωκτικών σχεδίων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για την διείσδυση τους στην Κεντρική Ασία, για την καταλήστευση των φυσικών πόρων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, για την διατήρηση και ενίσχυση της παγκόσμιας κυριαρχία τους που υπονομεύεται από την βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι σενάριο διεθνούς προβοκάτσιας η αποθήκευση και χρήση χημικών όπλων που έχει επαναληφθεί στο πόλεμο του Ιράκ και δεν έχει επιβεβαιωθεί παρότι οι ΗΠΑ εισέβαλαν και κατέβαλαν το Ιράκ.

Είναι μύθος και αυταπάτη η θεωρία που αναπτύσσεται για «χειρουργικές επεμβάσεις» και περιορισμένη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.

Η ιστορία επιβεβαιώνει ότι είναι αδίστακτοι δολοφόνοι, για να πετύχουν τα σχέδιά τους.
Η κυβέρνηση οδηγεί τον εργαζόμενο λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε ένα φαύλο κύκλο αντιθέσεων, ανταγωνισμών, στρατιωτικών αναμετρήσεων, για να υπηρετήσει τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, κ.α.), η ασφαλή ναυσιπλοΐα, υπονομεύονται με αυτή την πολιτική. Η ζωή των ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, στα χέρια των τυχοδιωκτικών σχεδίων, για τις στρατιωτικές αναμετρήσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο ΥΝΑ, να εγκαταλείψει τη συμμετοχή της στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, να καταδικάσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Διαβάστε ακόμα