Διαφωνούν με την διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του υπ. Ναυτιλίας

Την αντίθεση του με τη διαθεσιμότητα διατυπώνει με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σ’ αυτήν επισημαίνονται μεταξύ άλλων οι αδικίες που υπάρχουν αλλά και το γεγονός ότι τα κενά που θα εμφανιστούν σε διάφορες υπηρεσίες θα κληθεί να τα καλύψει το ένστολο προσωπικό του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν περισσότερα κενά σε κρίσιμες υπηρεσίες του Λ.Σ.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής :

«Κύριε Υπουργέ,

Για μια ακόμη φορά επανερχόμαστε στο ζήτημα της διαθεσιμότητας προσωπικού του Υπουργείου το οποίο μας βρίσκει αντίθετους δεδομένου του μειωμένου αριθμού υπηρετούντων σε αυτό.

Με την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ (Ν. 4150/13) μια σειρά από βασικές και προς τρίτους υπηρεσίες αφορούν αρμοδιότητες οι οποίες είναι εκτός Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και ασκούνται από πολιτικούς υπαλλήλους και για το λόγο αυτό απαιτείται η πρόσληψη και όχι η απόλυση υπαλλήλων. Θεωρούμε ότι είναι εφεύρημα το “πλεονάζον προσωπικού” και η υπαγωγή δεκάδων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται συνθήκες διακρίσεων μεταξύ του προσωπικού των ιδίων ειδικοτήτων (π.χ. Οδηγοί). Με πιο κριτήριο αποφασίσατε να βγούν σε διαθεσιμότητα πολιτικοί υπάλληλοι με ειδικότητα οδηγού όταν με την αποχώρησή τους τις θέσεις τους θα πρέπει να καλύψει ένστολο προσωπικό το οποίο έτσι δεσμεύεται στις κεντρικές υπηρεσίες στον Πειραιά και λείπει από τις αντίστοιχες της περιφέρειας, για τις οποίες εσείς ο ίδιος έχετε επισημάνει τις ελλείψεις;

Η οποιαδήποτε εκ των υστέρων τροποποίηση του Οργανογράμματος του Υπουργείου μετά από την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της 01-03-2013 προκειμένου να προκύψουν “βολικοί” αριθμοί για να οδηγηθούν οι υπάλληλοι στη διαθεσιμότητα υποκρύπτει σκοπιμότητες.

Είναι δε εμφανέστατη η σκοπιμότητα της όποιας τέτοιας τροποποίησης, δεδομένου ότι στο ΥΝΑ δεν έχουν γίνει τα περιγράμματα θέσεων ανά υπηρεσία του νέου Οργανισμού, ούτε υπάρχει τεκμηρίωση για πλεονάζον προσωπικό, ούτε έκθεση αξιολόγησης δομών, ούτε σχέδια στελέχωσης.
Με πια κριτήρια λοιπών προέκυψε το πλεονάζον προσωπικό στο Υπουργείο και αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί με έγγραφο σας από τις 31-7-2013 στο ΥΔΗΜΙΔ;

Όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει και με τη σχετική εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση η οποιαδήποτε μέχρι σήμερα διαδικασία για την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα 48 υπαλλήλων δεν είναι εντός του πλαισίου του γράμματος και του πνεύματος του Ν.4172/13.

Σας καλούμε να σταματήσετε οποιαδήποτε ενέργεια σχετική με την υπαγωγή προσωπικού του ΥΝΑ σε καθεστώς διαθεσιμότητα και να αποστείλετε στο ΥΔΗΜΙΔ πίνακα με το αναγκαίο επιπλέον προσωπικό του Υπουργείου, προκειμένου να στελεχωθούν σωστά οι υπηρεσίες και να οργανωθούν με την κατάρτιση ενός σύγχρονου οργανογράμματος του Υπουργείου μέσα από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.»

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα