Μυστήριο με το νησί «φάντασμα» στο νότιο Ειρηνικό

Είναι ένα νησί στο νότιο Ειρηνικό που διακρίνεται στους ναυτικούς χάρες, στο Google Earth και στους μεγάλους παγκόσμιους άτλαντες, αλλά τελικά οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει! Συγκεκριμένα ομάδα αυστραλών επιστημόνων, η οποία πραγματοποίησε αποστολή για να εντοπίσει το νησί, ανακοίνωσε σήμερα οτι το νησί τελικά δεν το είδαν πουθενά!

Το νησί είναι ορατό στον ψηφιακό άτλαντα Google Earth, με την ονομασία Sandy Island, στη Θάλασσα των Κοραλλιών, ανάμεσα στην Αυστραλία και το γαλλικό έδαφος της Νέας Καληδονίας.

η Μαρία Σέτον, μέλος της επιστημονικής ομάδας που μετείχε στην αποστολή για τον εντοπισμό του νησιού, είπε οτι το νησί αυτό καταφράφετε και στους ναυτικούς χάρτες που χρησιμοποιεί το Southern Surveyor, το οποίο είναι ένα πλοίο επιστημονικών ερευνών,

Η Μαρία Σέτον, επιστρέφοντας από το θαλάσσιο ταξίδι που διήρκησε 25 ημέρες, είπε:

“Η χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής έδειχνε σε αυτό το σημείο ένα βάθος 1.400 μέτρων, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο βάθος. Θέλαμε να το εξακριβώσουμε. Το νησί αποτυπώνεται στο Google Earth και σε άλλους χάρτες, ωστόσο διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει. Είναι κάτι που μας προκαλεί κατάπληξη. Είναι πολύ παράξενο.”

Διαβάστε ακόμα