Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμους

Αλλάζει ο καιρός κι έρχονται ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι! Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση.

Η Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τη νύχτα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείζον 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: τοπικές νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι τοπικά έντονα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Τη νύχτα από τα βορειοδυτικά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα.
Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα όμως από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 7, το βράδυ στα ανατολικά στα 8 και πιθανόν στο κεντρικό Αιγαίο στα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τα φαινόμενα τη νύχτα στη δυτική και νότια Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα και από τα δυτικά σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 και το βράδυ στα δυτικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία και από τα βόρεια σε νοτιοανατολικούς 5 με 7 και στα βόρεια 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες πιθανόν ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν.
Άνεμοι: νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα