Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πνίγουν τη χώρα

– Ισχυρή βροχόπτωση αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια
– Παραμένουν τα προβλήματα στα λιμάνια
– Χιόνια αναμένονται το Σαββατοκύριακο στα ορεινότερα σημεία της ηπειρωτικής χώρας
– Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία
– Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Χάλασε για τα καλά ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες να “πνίγουν” τη χώρα τις τελευταίες ώρες!

Το σκηνικό αναμένεται να διατηρηθεί έως τα μέσα της εβδομάδας, ενώ οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι η Δυτική Ελλάδα, η ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Την Παρασκευή ο καιρός προβλέπεται με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά από το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω επηρεάζοντας το Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Χιόνια αναμένονται μόνο στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένησ

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο λόγω του καιρού και ισχυρών ανέμων, κλειστές παραμένουν από το πρωί οι γραμμές για τη Σαλαμίνα από Πειραιά και Πέραμα. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Το βράδυ της Πέμπτης, η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα ακόμα και στην Αττική. Δεκάδες δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ η Πυροσβεστική έχει δέχτηκε 30 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγειες κατοικίες και 30 κλήσεις για πτώσεις δέντρων.

Μεγάλη ταλαιπωρία, για τους επιβάτες πτήσεων στο αεροδρόμιο ”Ν. Καζαντζάκης”, όπου πτήσεις ακυρώθηκαν και δεκάδες επιβάτες με προορισμό Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εγκλωβίστηκαν καθώς τα αεροσκάφη ήταν αδύνατο να προσγειωθούν.

Στον Αγιο Βασίλειο της Πάτρας οι κάτοικοι αποκλείστηκαν. Η οδος Μεγάλου Αλεξάνδρου μετετράπηκε σε χείμαρρο.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα