” Σκοτώνουν” τον Σαρωνικό

• Ελλιπείς συνδέσεις με πανάκριβα εισιτήρια

• Παρέμβαση του δημάρχου Πόρου στον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δ. Κατσικάρη

Το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν όλα τα νησιά του Σαρωνικού μετέφερε με παρέμβαση του στον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δ. Κατσικάρη ο δήμαρχος Πόρου Δ. Στρατηγός την Τρίτη.
Συγκεκριμένα , σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet.gr, σε συνεργασία που είχαν οι δύο άντρες αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας προς τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με κύριο στόχο κατ΄ αρχήν την επαναφορά του μειωμένου εισιτηρίου για τους μόνιμους κατοίκους.

Σημειώνεται πως υπήρχε μια σημαντική έκπτωση που έφτανε το 30% των ναύλων στα δρομολόγια της Τρίτης και της Πέμπτης για τους μόνιμους κατοίκους της Ύδρας και των Σπετσών, κάτι που διεκδικούσε και ο Πόρος. Αντ’ αυτού όμως από 1ης Ιανουαρίου του 2013 «κόπηκε» το μειωμένο εισιτήριο που υπήρχε και για Ύδρα, Σπέτσες!

Φυσικά τα περιθώρια της όποιας παρέμβασης της Αντιπεριφέρειας είναι μειωμένα, καθώς το πρόβλημα στις γραμμές του Σαρωνικού επηρεάζεται απολύτως από τους αρνητικούς ισολογισμούς που καταγράφουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας.

Για τους ίδιους λόγους άλλωστε η HSW πούλησε πρόσφατα και το Flying Cat 1, ενώ όπως είναι γνωστό προ μηνών είχε πουληθεί και το Flying Cat 2, απογυμνώνοντας ουσιαστικά τον στόλο που εξυπηρετεί τις γραμμές του Σαρωνικού.

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα