Κινδυνεύει να κλείσει η γραμμή ”Μετόχι – Υδρας” και μάλιστα στην καρδιά του Πάσχα

Αμεσος κίνδυνος υπάρχει να διακοπούν τα δρομολόγια από το Μετόχι στην Υδρα και μάλιστα στην καρδιά του Πάσχα.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής Α Πειραιά της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος με επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη ζητώντας του άμεση παρέμβαση.

Αφορμή στάθηκε το ζήτημα, που έχει ανακύψει περί νομιμοποίησης και καταλληλότητας του συγκεκριμένου προβλήτα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αμφίβολη η συνέχιση των δρομολογίων.

Η επιστολή του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να ζητήσω την άμεση παρέμβασή σας για ένα μείζον θέμα που αφορά την Ύδρα.

Όπως γνωρίζετε, μέσω του λιμανιού στο Μετόχι γινόταν εδώ και χρόνια η σύνδεση της Ύδρας με πλοίο. Οι επισκέπτες του νησιού άφηναν το αυτοκίνητό τους στην συγκεκριμένη περιοχή και διαπεραιώνονταν στο νησί με το μικρό πλοίο που συνέδεε το Μετόχι με την Ύδρα.

Αιφνιδιαστικά, ανέκυψε θέμα νομιμοποίησης και καταλληλότητας του συγκεκριμένου προβλήτα με αποτέλεσμα να καθίσταται αμφίβολη η συνέχιση των δρομολογίων.

Αυτό θα σημάνει ουσιαστικά τον αποκλεισμό του νησιού ενόψει μάλιστα των Εορτών του Πάσχα.
Σας επισημαίνω ότι εδώ και χρόνια η Ύδρα στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά με συμβατικό πλοίο, ενώ έχουν περικοπές και τα δρομολόγια των ταχυπλόων.

Ζητώ την άμεση και προσωπική σας παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποτραπεί μία δυσάρεστη εξέλιξη, όπως είναι η διακοπή των δρομολογίων και ο αποκλεισμός του νησιού.

Με εκτίμηση
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα