Αλλαγές στις διοικήσεις των λιμανιών

Αλλαγές στις διοικήσεις πολλών οργανισμών λιμένων κυοφορούνται σύμφωνα με πληροφορίες και είναι πιθανό να έχουν «κλειδώσει» έως το τέλος της εβδομάδας.

Οι αλλαγές δεν αφορούν τις διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, αφού εκεί έχει συμφωνηθεί η παραμονή των σημερινών τους επικεφαλής.

Οσον αφορά τις δύο εισηγμένες εταιρείες, αλλαγές πιθανολογείται ότι θα υπάρξουν σε επίπεδο μελών των διοικητικών τους συμβουλίων. Εξάλλου, συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχαν τις προηγούμενες ημέρες αρκετές διοικήσεις λιμανιών καθώς το Ταμείο ετοιμάζει τη στρατηγική του για τις αποκρατικοποιήσεις.

ΔΗΜΑΡ

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις των λιμανιών, αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ Στ. Αγγελούδη, τάχθηκε υπέρ του μοντέλου των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων τους ως μοναδική λύση για την αναδιάρθρωση του λιμενικού συστήματος της χώρας.

Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι οι ξένες επενδύσεις στα λιμάνια πρέπει να συνδυαστούν με τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου τόσο στις εταιρείες τους όσο και συνολικά στο λιμενικό σύστημα.

imerisia.gr

Διαβάστε ακόμα