Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ακόμα και χιόνια στα ορεινά θα «ντύσουν» το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες

Το Σάββατο στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια ηπειρωτική χώρα, τις Κυκλάδες, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ωστόσο, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στο ανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4, το πρωί στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 03 έως 10 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονες και βαθμιαία βελτίωση. Στην Κρήτη πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που αρχικά στα βορειοδυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την νότια Εύβοια να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, τη νύχτα όμως θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο 1600m) και βαθμιαία της κεντρικής (ενδεικτικό υψόμετρο 1800m) .

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Απο το απόγευμα όμως και από τα δυτικά επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1300μ) και το βράδυ σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μετρα).

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Την Τρίτη αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νοτια και το ανατολικό Αιγαίο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, γρήγορα όμως και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ και στροφή από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα