Περιφερειάρχης Κρήτης: Έκκληση στην διοίκηση της ΠΝΟ να δείξει διαλλακτικότητα

Επείγουσα επιστολή προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με κοινοποίηση στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, απέστειλε το πρωί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κάνοντας έκκληση στην διοίκηση της ΠΝΟ να δείξουν διαλλακτικότητα στην εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της μεταφοράς των Κρητικών αγροτικών προϊόντων στο ενδεχόμενο συνέχισης της 48ωρης απεργίας των ναυτικών.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρει ότι οι αγρότες της Κρήτης σέβονται τον αγώνα και τα αιτήματα της ΠΝΟ αλλά είναι αντίθετοι με τις καταλήψεις των λιμανιών, επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο συνέχισης της απεργίας θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους και την οικονομία του τόπου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποκλείει την Κρήτη και όλη την νησιωτική Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία του νησιού μας αγροτική παραγωγή αλλά και σε ομηρία χιλιάδες πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν προς και από τον Πειραιά.

Οι παραγωγοί της Κρήτης που θα υποστούν την μεγαλύτερη ζημιά σέβονται τον αγώνα σας και τα αιτήματα της ΠΝΟ αλλά είναι αντίθετοι με τις καταλήψεις των λιμανιών.

Οι άμεσες οικονομικές συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τους ίδιους, την οικονομία του νησιού και της χώρας. Ευπαθή προϊόντα-κηπευτικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης που φέρνουν πολύτιμο εισόδημα , απαξιώνονται και καταστρέφονται , ενώ παράλληλα κινδυνεύουμε ως Κρήτη να χάσουμε σημαντικές αγορές του εξωτερικού με τις οποίες έχουν κλειστεί συμβόλαια σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Για τους λόγους αυτούς κάνουμε έκκληση στην διοίκηση της ΠΝΟ να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, τουλάχιστον σε ότι αφορά την μεταφορά των Κρητικών αγροτικών προϊόντων ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά τους στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Οι συνέπειες από ανάλογες κινητοποιήσεις στο παρελθόν υπήρξαν ολέθριες για τη τοπική οικονομία και δεν είναι σήμερα η ώρα για να τις υποστεί ξανά».

crete.gov.gr

Διαβάστε ακόμα