Επέκταση συνεργασίας ”Ελλάδας – Ισραήλ” σε θέματα ναυτιλίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ, Arye Mekel. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εμβάθυνση στις σχέσεις των δύο χωρών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, καθώς και η στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης, περιέγραψε στον Πρέσβη τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου και τους τομείς έργου στους οποίους πρωτοστατεί. Ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων, στάθηκε στη μάχη που δίνει καθημερινά στο Αιγαίο η Ελληνική Ακτοφυλακή κατά της παράνομης εισόδου των μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα. «Οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται σε καθημερινό πόλεμο για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών από τα σύνορα μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Arye Mekel, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την διάθεση συνεργασίας του, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι στο καλύτερο σημείο από ποτέ» και εξέφρασε τη βούληση της Ισραηλινής κυβέρνησης να βοηθήσει με κάθε τρόπο την Ελλάδα αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει.

Οι κ.κ Βαρβιτσιώτης και Mekel επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τους τρόπους της επέκτασής της σε θέματα που αφορούν τη ναυτιλία, τις ακτοφυλακές και την προώθηση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη βούληση του αυτή η συνεργασία να συνεχισθεί και στο μέλλον αποφέροντας θετικά αποτελέσματα και για τα δύο κράτη. «Εξάλλου, οι δύο χώρες βρίσκονται στην ίδια πλευρά και πραγματικά εκτιμώ ότι από αυτή τη σχέση μπορούμε να αποκομίσουμε αμοιβαία οφέλη» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα