Θα γίνω κι εγώ … ακτοπλόος!

Αν βρει εφαρμογή η πρόταση του Επιμελητηρίου Χίου το κράτος να καλύπτει τη χασούρα των χειμερινών δρομολογίων της γραμμής του Βορείου Αιγαίου για να έχουμε καθημερινή σύνδεση, είναι έτοιμο το διαφημιστικό σλόγκαν: «Θέλεις εξασφαλισμένο εισόδημα; Γίνε ακτοπλόος!

Το χειμώνα σου καλύπτουμε τα έξοδα, το καλοκαίρι απολαμβάνεις την κερδοφορία σου! Ακτοπλόος, ένα επάγγελμα χωρίς ρίσκο να πεινάσεις!» και φαρδιά – πλατιά από κάτω η υπογραφή Επιμελητήριο Χίου.

Δεν ξέρω ποιού οικονομικού εγκέφαλου είναι η πρόταση. Αν τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου που την υιοθέτησαν κατάλαβαν τι έχουν πράξει και ότι σε κάθε περίπτωση ούτε ο πιο θερμός υποστηρικτής του κεφαλαίου δεν θα την υπέβαλε.

Ξέρω όμως ότι τέτοιου είδους προτάσεις αιτιολογούν την κατάρρευση του θεσμού και λίαν συντόμως θα εξηγούν γιατί, όποτε προκηρυχτούν εκλογές, δεν θα βρεθεί ίχνος υποψήφιου για το Επιμελητήριο.

politischios.gr

Διαβάστε ακόμα

Το πλαίσιο για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ ΙΙ, με ορίζοντα από το 2014 έως το 2020 εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο θα διερευνηθεί η δυνατότητα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για τη διατήρηση θέσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα, σύμφωνα με το προγραμματισμό δράσης που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Στον προγραμματισμό υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο σχετικά με την προώθηση της απασχόλησης στη ναυτιλία και την κινητικότητα των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε ακόμα