Όχι στις συχνές αλλαγές πλοίων

Επιστολή για τα σοβαρά προβλήματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας με τη Β. Ελλάδα, απέστειλε το Επιμελητήριο Λέσβου προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη.

Με κοινοποίηση στον Γ.Γ. Ναυτιλίας Αθ. Μπούσιο, στον Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κ. Μουτζούρη, στον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Σπιλάνη, στις Περιφέρειες Β. Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στους Δήμους Λέσβου & Λήμνου και στα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης: Εμπορικό – Βιομηχανικό, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, η επιστολή αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ,

Ο Νομός Λέσβου αντιμετωπίζει διαχρονικά προβλήματα με την ακτοπλοϊκή του σύνδεση, ιδιαίτερα με τη Βόρεια Ελλάδα.

Η συνεχιζόμενη αντικατάσταση του πλοίου «Θεόφιλος» από το «Ταξιάρχης», στην γραμμή Καβάλα / Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τα μέλη του Επιμελητηρίου, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας, επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της κατάστασης που δημιουργείται με την δρομολόγηση πλοίων κατώτερων προδιαγραφών.

Η ποιοτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, παραμένει εξαιτίας των αδικαιολόγητων αντικαταστάσεων και παρατάσεων, ζητούμενο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρότατα καθημερινά προβλήματα, τόσο στη μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών, όσο και στη μεταφορά των εμπορευμάτων από και προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, αφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών των νησιών μας, η διαιώνιση του οποίου αποτελεί σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα και για τον κλάδο του τουρισμού.

Σε πρόσφατη μάλιστα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, με τους τουριστικούς φορείς Β. Ελλάδας και Λέσβου, αποφασίστηκε να προβούμε σε δραστικές παρεμβάσεις προς την Πολιτεία, για τη βελτίωση των συγκοινωνιών μεταξύ των νησιών του Β .Αιγαίου και της Β. Ελλάδας, οι οποίες σήμερα έχουν καταλήξει να είναι εντελώς υποβαθμισμένες έως και ανύπαρκτες.

Το Επιμελητήριο Λέσβου θεωρεί ότι άμεσα πρέπει να επανέλθει στη γραμμή που συνδέει το Νομό μας με τη Βόρειο Ελλάδα, ένα πλοίο που να καλύπτει απόλυτα τις προδιαγραφές που αναγράφονται στη σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας και σε καμία περίπτωση να μην συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δρομολογίου το πλοίο «Ταξιάρχης».

politischios.gr

Διαβάστε ακόμα