Πρόγνωση καιρού: Χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Δευτέρα 03/12/2012

Αρχικά στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 1.300 μέτρα) και το βράδυ σε περιοχές της βόρεια χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 800 μέτρα).

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 και ίσως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Τρίτη 04/12/2012

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τις πρωινές ώρες να είναι ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειες χώρας αλλά γρήγορα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Τέταρτη 05/12/2012

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά κανόνα ασθενή και μικρής διαρκεία.

οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά το πρωί θα έχει παγετό κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα