Συμφώνα με τα στοιχεία του ΝΑΤΟ οι πειρατές στη Σομαλία είχαν μια κακή χρονιά

Ο αριθμός των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από Σομαλούς πειρατές το 2012 είναι μειωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα από το ΝΑΤΟ, το 2012 οι Σομαλοί πειρατές έχουν επιτεθεί μόλις σε 21 πλοία μέχρι στιγμής, κάτω από το 90% από τις 147 επιθέσεις που αναφέρθηκαν το 2011. Στην πραγματικότητα, οι Σομαλοί πειρατές είναι κοντά στον κόλπο, λόγο των ΝΔ μουσώνων που άρχισαν τον Ιούνιο . Το ΝΑΤΟ στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι πειρατές προσέγγισαν συνολικά 17 από τα όποια τα 10 κατάφεραν να τα καταλάβουν, ενώ 36 ακόμα απωθήθηκαν από τις Νατοϊκές δυνάμεις . Οι αριθμοί όμως είναι συγκλονιστικά χαμηλότεροι σε σύγκριση με χρόνια πριν.

Δείτε τα στοιχεία παρακάτω.

Επίσης ενδιαφέροντα στοιχεία είναι οι περιοχές όπου οι Σομαλοί πειρατές ενεργούν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πειρατές δραστηριοποιούνται λιγότερο στον Κόλπο του Άντεν, όπου είναι συγκεντρωμένο ένα μεγάλο μέρος των Νατοϊκών ναυτικών δυνάμεων.

Παρά τις φαινομενικά χαμηλά ποσοστά, την καταπολέμηση της πειρατείας δυνάμεις εξακολουθούν να προειδοποιούν ότι οι πλοιοκτήτες δεν θα πρέπει να εφησυχαστούν και να συνεχίσουν να προσλαμβάνουν security.

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα