Βύθιση ρυμουλκού στο Βόλο

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης Βόλου, για περιστατικό βύθισης του Ρ/Κ «ΤΕΛΑΜΩΝ» Ν.Π. 7494, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν του Ναυπηγείου «ΑΦΟΙ ΚΟΥΡΟΙ» στην Αμαλιάπολη.

Στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώνοντας την ολική βύθιση ανωτέρω Ρ/Κ, στο οποίο δεν επέβαιναν άτομα.

Άμεσα ενημερώθηκαν ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας του «ΤΕΛΑΜΩΝ» καθώς και οι ιδιοκτήτες του Ναυπηγείου, οι οποίοι τοποθέτησαν απορρυπαντικό φράγμα περιμετρικά του βυθισμένου σκάφους.

Από τη βύθιση προκλήθηκε ελαφρά πετρελαιοειδή ρύπανση (ιριδισμοί), η οποία καταπολεμήθηκε πλήρως με μέσα της εν λόγω εγκατάστασης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης.

hcg.gr

Διαβάστε ακόμα

Μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ» Ν.Π. 11014, ότι 64χρονος επιβάτης είχε απολέσει τις αισθήσεις του κι έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, ο 64χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ίου.

hcg.gr

Διαβάστε ακόμα