Συγκέντρωση στα δικαστήρια για τη σύλληψη των δύο ναυτικών

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές στην Ραφήνα πραγματοποιείται το Σάββατο το μεσημέρι στα δικαστήρια του Πειραιά.

Όπως είναι γνωστό ο γεν. γραμματέας της ΠΕΝΕΝ Νίκος Κροκίδης και ο ταμίας Απόστολος Μπανάσιος συνελήφθησαν στην διάρκεια διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους ναυτεργάτες του «Πηνελόπη Α», οι οποίοι πραγματοποιούσαν επίσχεση εργασίας.

Η κατηγορία, που αντιμετωπίζουν οι δύο συνδικαλιστές είναι για «παρακώλυση συγκοινωνιών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ: ΕΚΜ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η δίωξή τους «αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στην προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους συνδικαλιστικούς αγώνες».

«Η απόφαση των επί μήνες απλήρωτων ναυτεργατών να διεκδικήσουν τις αποδοχές που τους οφείλονται αντιμετωπίζονται με απειλές, τρομοκρατία και συλλήψεις παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας.

 Αντίθετα, για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά τις δεκάδες καταγγελίες των ναυτεργατικών σωματείων που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα