Τρία νέα containerships αξίας 195 εκατ. δολ. στο στόλο του Μαρινάκη

Του
Μηνά Τσαμόπουλου

Τρία νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων απέκτησε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του NASDAQ, Capital Product Partners L.P., συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη έναντι 195 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το κάθε πλοίο έχει μεταφορική ικανότητα 5.023 containers και ναυπηγήθηκαν το 2013 στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία της Hyundai. Πρόκειται για τα M/V CCNI Angol πρώην Hyundai Prestige), M/V Hyundai Privilege και το M/V Hyundai Platinum. Ναυλώθηκαν ήδη για 12 χρόνια στην Hyundai Merchant Marine Co. Ltd. (“HMM”) έναντι 29.350 δολαρίων την ημέρα.

Η αγορά των πλοίων χρηματοδοτήθηκε από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας με πώληση 13,6 εκατομμυρίων μετοχών προς 9,25 δολάρια ανά μετοχή αλλά και από την πίστωση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ING Bank N.V. and HSH Nordbank AG.

Η εταιρεία από τα χρήματα που εισέρρευσαν στα ταμεία της θα χρηματοδοτήσει κατά 50% την απόκτηση σύγχρονων product tanker και post panamax container.

Επίσης η εισηγμένη εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη συμφώνησε με την ιδιωτική εταιρεία του Ομίλου Capital Maritime, την επέκταση κατά 12 μήνες της χρονοναύλωσης των πλοίων M/T Alkiviadis (36.721 IMO II/III Chemical Product Tanker ναυπηγήσεως 2006 και M/T Agisilaos (36.760 IMO II/III Chemical Product Tanker ναυπηγήσεως, προς 14.250 δολάρια ημερησίως.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα