Δάνειο 10 εκατομμυρίων και reverse split μετοχών οι επόμενες κινήσεις του Οικονόμου

dryships_nasdaq
Η DryShips πρόκειται να να λάβει μια ένεση ρευστότητας 10 εκατ. δολαρίων από μια εταιρεία που ελέγχεται από τον πρόεδρο και τον διευθύνων σύμβουλο της, Γιώργο Οικονόμου, και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ένα reverse split μετοχών για να αποφύγει τη διαγραφή της από τον Nasdaq.

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφάλισε η DryShips από την Sifnos Shareholders Inc θα μετατραπεί σε 100 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές.

Κάθε μετοχή αντιστοιχεί σε πέντε ψήφους και θα μετατραπούν σε κοινές μετοχές της DryShips σε μια αναλογόια ένα προς ένα εντός τριών μηνών από την έκδοσή της.

“Επιπλέον, για να αποφύγει να διαγραφεί από το Nasdaq κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016, η Εταιρεία θεωρεί ότι θα είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσει ένα reverse split των κοινών μετοχών της”, ο CFO της DryShips, Ziad Nakhleh, δήλωσε σήμερα.

“Η έκδοση προνομιούχων μετοχών, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη στήριξη της Sifnos, η οποία έχει εκφράσει την υποστήριξή της για την πρόθεση της εταιρείας να διατηρήσει την εισαγωγή της Nasdaq, θα μας βοηθήσει στην επίτευξη της απαιτούμενης έγκρισης των μετόχων για να πραγματοποιήσουμε ένα reverse split μετοχών”.

Στις 13 Οκτωβρίου, η DryShips μετέφερε τη δημόσια εγγραφή της στο Nasdaq Capital Market από το Nasdaq Global Select Market μετά την αποτυχία της να πετύχει μια τιμή της μετοχής πάνω από 1 δολάριο για περισσότερες από 30 συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες.

Αν η DryShips δεν μπορέσει να συμμορφωθεί με τα κριτήρια περί ελάχιστης τιμής μέχρι το τέλος της περιόδου χάριτος (11 του Απρίλη 2016), η εταιρεία θα διαγραφεί από το Nasdaq. Η μετοχή της DryShips αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 0,11 δολάρια ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμα:
Σε νέες μεγάλες «φουρτούνες» μπαίνει η Dryships του Γιώργου Oικονόμου
DryShips: Ξεκίνησε το ξεπούλημα του στόλου με ένα δίδυμο supramaxes