Δείτε όλα τα πλοία που συμμετέχουν στην γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης του υποβρυχίου Titan

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του υποβρυχίου Titan στο οποίο επέβαιναν 5 άνθρωποι, οι οποίοι καταδύθηκαν την Κυριακή με σκοπό να επισκεφτούν το ναυάγιο του θρυλικού Τιτανικού.

 

Η Horizon Maritime έχει στείλει ένα από τα καλύτερα και ικανότερα πλοία υπεράκτιας υποστήριξης της. Ο Leet ευχαρίστησε τη ναυλώτρια εταιρεία του σκάφους ExxonMobil, για την υποστήριξη της και την παραχώρηση του σκάφους ώστε να συμμετάσχει στην έρευνα και διάσωση.

Είπε ότι το σκάφος φόρτωσε εξοπλισμό βαθέων υδάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού στρατιωτικού ROV που έφτασε αεροπορικός στο Σεντ Τζονς αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η Ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το Flyaway Deep Ocean Salvage System (FADOSS) του Ναυτικού των ΗΠΑ, ένα φορητό σύστημα ανύψωσης με αντιστάθμιση κίνησης, το οποίο είναι σχεδιασμένο για ανύψωση και ανάκτηση μεγάλων αντικειμένων όπως αεροσκάφη ή μικρά σκάφη από εξαιρετικά βαθιά ύδατα.

Το Horizon Arctic αναχώρησε από το λιμάνι του St. John’s το πρωί της Τετάρτης στις 5 π.μ. «Γνωρίζουμε πολύ καλά τα χρονικά όρια αυτής της αποστολής», είπε ο Leet.

Το σκάφος της Καναδικής Ακτοφυλακής CCGS John Cabot, έφτασε στο σημείο το πρωί της Τετάρτης. Το σκάφος διαθέτει μια αλιευτική τεχνολογία εξοπλισμένη με σόναρ σάρωσης πλευρών, και το σκάφος Atlantic Merlin, ένα ρυμουλκό χειρισμού άγκυρας (AHTS) που ανήκει και διαχειρίζεται από την Atlantic Towing.

Η καναδική ακτοφυλακή είπε ότι έστειλε επίσης τα θηριώδη παγοθραυστικά CCGS Terry Fox και CCGS Ann Harvey, σκάφη έρευνας και διάσωσης εξοπλισμένα με ελικόπτερο και ελικοδρόμιο, μαζί με πρόσθετο εξοπλισμό έρευνας και διάσωσης.

Το εμπορικό πλοίο Skandi Vinland βρίσκεται στην περιοχή από περίπου στις 7 μ.μ. τοπική ώρα την Τρίτη και άρχισε διεξάγει μοτίβα αναζήτησης ενώ τώρα εργάζεται παράλληλα με το John Cabot και το Atlantic Merlin.

Το Skandi Vinland είναι ένα υπεράκτιο πλοίο υποστήριξης πολλαπλών χρήσεων που λειτουργεί από την DOF και είναι εξοπλισμένο με δύο ROV και μια ομάδα επιχειρήσεων ROV ικανή να παρέχει 24ωρη βοήθεια.

Οι άνεμοι που επικρατούν σήμερα στην περιοχή έχουν ένταση 23 κομβους με ριπές ανέμου τους 30 κομβους. Τα κύματα είναι περίπου 2 μέτρα και η θερμοκρασία περιβάλλοντος στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Άλλα πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση, αλλά δε βρίσκονται απαραίτητα στο σημείο, περιλαμβάνουν το γαλλικό ερευνητικό σκάφος L’Atalante, ένα ερευνητικό σκάφος ωκεανών εξοπλισμένο με ROV, αλλά και το πλοίο Glace Bay του Καναδικού Ναυτικού, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κινητό θάλαμο αποσυμπίεσης και ιατρικό προσωπικό.

Να πούμε ότι η αμερικανική ακτοφυλακή προβλέπει ότι η παροχή οξυγόνου μέσα στο υποβρύχιο θα εξαντληθεί στις 7:08 π.μ. ET Πέμπτης (14:08 ώρα Ελλάδας), δήλωσε εκπρόσωπος της χθες το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμα