Δεξαμενόπλοιο φάντασμα παρασύρθηκε 1,000 μίλια και προσάραξε στο Βιετνάμ!

Ένα δεξαμενόπλοιο φάντασμα, το οποίο είχε χαθεί στις φιλιππίνες πριν 2 εβδομάδες, βρέθηκε προσαραγμένο στο Βιετνάμ, μερικές εκατοντάδες μίλια μακριά.

Οι αρχές διερευνούσαν κάποιες αναφορές για ένα μεγάλο πλοίο που παρασύρεται στα ανοικτά των ακτών του νησιού Cu Lao Cham που βρίσκεται στην ανοικτή θάλασσα από το Da Nang στην κεντρική ακτή του Βιετνάμ. Το εγκαταλελειμμένο πλοίο παρασύρθηκε προς τα βράχια από τα κύματα και τα θαλάσσια ρεύματα.

Η Βιετναμέζικη Συνοριοφυλακή ωστόσο ανέφερε ότι ήταν αδύνατη η επιβίβαση στο σκάφος λόγω της θέσης του και των μεγάλων κυμάτων. Κατάφεραν να αναγνωρίσουν το σκάφος ως το King Rich, ένα δεξαμενόπλοιο μήκους 132 μέτρων που ήταν νηολογημένο στη Σιέρα Λεόνε. Εκτός από τη ζημιά στην πλώρη κατά τη προσάραξη, το πλοίο των 13.925 dwt φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν μέλη πληρώματος στο πλοίο King Rich και δεν έχουμε εξακριβώσει ακόμη το φορτίο και καύσιμα στο πλοίο. Οι αρχές εφαρμόζουν ενεργά μέτρα επιτήρησης και προστασίας για να περιορίσουν την πρόσβαση του κοινού στο πλοίο», ανέφερε η Διοίκηση Φρουράς της επαρχίας Κουάνγκ Ναμ.

Η προηγούμενη θέση του King Rich ήταν στις 18 Νοεμβρίου, περίπου 80 ναυτικά μίλια από το νησί Badoc, στις Φιλιππίνες, σχεδόν 1.000 μίλια μακριά από το Βιετνάμ!

Τα 13 μέλη του πληρώματος από την Ινδονησία και τρείς κινέζοι που επέβαιναν στο King Rich εγκατέλειψαν το πλοίο στις 18 Νοεμβρίου αναφέροντας ότι ο άξονας της προπέλας του πλοίου είχε σπάσει και υπήρχε εισροή υδάτων. Το πλήρωμα διέσωσε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Δύο ημέρες μετά την εγκατάλειψη του πλοίου, η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ανέφερε ότι το πλοίο ακόμα επέπλεε. Είχαν δώσει εντολή στην πλοιοκτήτρια εταιρεία να κανονίσει να ρυμουλκήσει το πλοίο πριν χαθεί.

Έντεκα μέρες αργότερα, το King Rich προσάραξε στο Βιετνάμ προφανώς έχοντας παρασυρθεί προς νοτιοδυτική κατεύθυνση κατά μήκος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Είναι το δεύτερο περιστατικό αυτή την εβδομάδα όταν ένα ακόμη μη επανδρωμένο πλοίο ξεβράστηκε στην ακτή. Η Νότια Κορέα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μυστήριο όταν ένα μικρό πλοίο νηολογημένο στην Κίνα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και βυθισμένο στις ακτές της. Και αυτή η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση.

Διαβάστε ακόμα