Λιμενικό: Δεν υπάρχει θέμα ρύπανσης μέχρι τώρα από το “NOUR M”

nour_m_den_uparxei-thema_rupansis_

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκώνπου επικρατούσαν χθες στην περιοχή της Ρόδου (9-10 bf), το Φ/Γ πλοίο «NOURM», σημαίας Σιέρρα Λεόνε, προσέκρουσε στο λιμένα Ακαντιάς, στον οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής, ενώ ο Πλοίαρχος και το 4μελές πλήρωμα του «NOURM» αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον προβλήτα. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν άμεσα νέοι κάβοι πρόσδεσης από μέλη πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρ. 06, καθώς και από μέλη πληρώματος του Ρ/Κ λιμένα Ακαντιάς.

Οι αλλεπάλληλες και έντονες προσκρούσεις του «NOURM», εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στον προβλήτα και ρήγματα στην αριστερή πλευρά του πλοίου, με αποτέλεσμα τη μόνιμη αριστερή κλίση του και, λόγω της εισροής υδάτων, τη μερική βύθισή του.

Επισημαίνεται ότι σήμερα το πρωί διενεργήθηκε από το προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής πλήρης και εκτεταμένος έλεγχος της ανωτέρω θαλάσσιας περιοχής, χωρίς να διαπιστωθεί ρύπανση.

Επιπρόσθετα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου έχουν προβεί ήδη στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να διασφαλιστεί η αποτροπή τυχόν διαρροής καυσίμων στη θάλασσα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα