Δεξαμενόπλοιο διέσωσε κωπηλάτη μεγάλων αποστάσεων στον Ειρηνικό ωκεανό!

Ο κωπηλάτης βρισκόταν ακυβέρνητος και παρασυρόμενος για τρεις εβδομάδες σε μια σωσίβια σχεδία στη μέση του ωκεανού!

Την Παρασκευή, το δεξαμενόπλοιο Baker Spirit πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη διάσωση σε ένα πραγματικά απομακρυσμένο από την στεριά σημείο στον Νότιο Ειρηνικό, μακριά από τις συνηθισμένες θαλάσσιες διαδρομές των εμπορικών πλοίων.

Ο πλοιαρχος και το πλήρωμα του Baker Spirit διέσωσε έναν κωπηλάτη μεγάλων αποστάσεων που βρισκόταν ακυβέρνητος και παρασυρόμενος για τρεις εβδομάδες σε μια σωσίβια σχεδία στη μέση του ωκεανού.

Το πρωί της 28ης Μαΐου, το Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης της Νέας Ζηλανδίας έλαβε κλήση ​​ότι το κωπηλατικό σκάφος ανοικτής θαλάσσης “Smiles” βρισκόταν σε κίνδυνο στον Νότιο Ειρηνικό.

Ο κυβερνήτης και ο μοναδικός επιβάτης του σκάφους, ο κωπηλάτης μεγάλων αποστάσεων Aaron Carotta, είχε δημοσιεύσει για το ταξίδι του στα social media και οι θαυμαστές του ενημερωσαν το κέντρο διάσωσης ότι χρειαζόταν βοήθεια.

Το κέντρο διάσωσης της Νέας Ζηλανδίας επικοινώνησε με την 11η Περιφέρεια της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ στην Αλαμέντα της Καλιφόρνια για να ζητήσει βοήθεια για την έρευνα. Το RCC Alameda ζήτησε από δύο εμπορικά πλοία, το Voyager και το Mandalay, να παρεκκλίνουν της πορείας τους και να βοηθήσουν στην έρευνα.

Στις 31 Μαΐου, το JRCC Tahiti έλαβε κλήση από το σκάφος ότι βρίσκεται σε κίνδυνο σε μια θέση περίπου 1.240 ναυτικά μίλια στα βορειοανατολικά, ένα απομακρυσμένο τμήμα του απέραντου Ειρηνικού από το οποίο δεν διέρχονται εμπορικά πλοία ενώ είναι και μακριά από οποιαδήποτε νησιά. Το JRCC Tahiti ζήτησε από τρία κοντινά εμπορικά πλοία να συμμετάσχουν στην έρευνα και διάσωση.

Αφού έλαβε τις συντεταγμένες για την τελευταία γνωστή θέση του κωπηλάτη, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ απέστειλε ένα αεροσκάφος έρευνας μεγάλης εμβέλειας που έτυχε να βρίσκεται στην Ταϊτή για να πετάξει βόρεια και να ερευνήσει την περιοχή.

Το πλήρωμα αεροσκάφους HC-130 Hercules βρήκε τον κωπηλάτη, ο οποίος βρισκόταν σε μια σωσίβια σχεδία, και του έριξε τρία σετ σωσίβων εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων ξηράς τροφής, σωσίβα σχεδία και εξοπλισμό επικοινωνίας.

Την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, το δεξαμενόπλοιο Baker Spirit παρέκκλινε από την πορεία του και ανέσυρε το κωπηλάτη με ασφάλεια. Το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται εν πλω για το Oahu, όπου θα αποβιβάσει τον άντρα στην ακτή.

Διαβάστε ακόμα