Δεξαμενόπλοιο του ναυτικού των ΗΠΑ διέσωσε το πλήρωμα φορτηγού πλοίου που βούλιαξε στον Κόλπο του Άντεν (photos)

Στις 7 Ιουνίου, ένας δεξαμενόπλοιο του ναυτικού των ΗΠΑ κατάφερε να διασώσει το πλήρωμα ενός φορτηγού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν.

Τη Δευτέρα, το T-AO USNS Patuxent ειδοποιήθηκε UKMTO ότι το 39 χρόνων φορτηγό πλοίο Falcon Line είχε μηχανική βλάβη και υπήρχε εισροή υδάτων.

Το Patuxent κατευθύνθηκε προς το σημείο που βρισκόταν το πλοίο με τη μέγιστη ταχύτητα καταφέρνοντας να φτάσει πριν βυθιστεί εντελώς το πλοίο. Με τους κατάλληλους χειρισμούς του καπετάνιου του Patuxent κατάφεραν να επιβιβαστούν με ασφάλεια όλα τα μέλη του πληρώματος.

Παρά την κακοκαιρία και τον μεγάλο κυματισμό, το πλήρωμα του Patuxent έφερε και τα 15 μέλη του πληρώματος. Αμέσως τους παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια , τροφή και νερό.

Ο 5ος στόλος των ΗΠΑ συνεργάζεται με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Falcon line και άλλες αρχές για τον καθορισμό της κατάλληλης τοποθεσία με σκοπό να αποβίβαση τα μέλη του πληρώματος στην στεριά.

«Ως επαγγελματίες ναυτικοί, έχουμε καθήκον να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη στη θάλασσα», δήλωσε ο καπετάνιος Michael O’Driscoll (USN), διοικητής της Task Force (TF) 53. «

Το Falcon Line ήταν ένα φορτηγό πλοίου του 1991, μεταφορικής ικανότητας 3.200 dwt, που ανήκε στο Καταρ με σημαία Γκαμπόν. Η τελευταία επιθεώρηση από λιμενική αρχή έγινε στο Μπαντάρ Αμπάς το 2020 και οι βρέθηκαν 18 ελλείψεις, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων με την κυρία μηχανή, τα hatch covers, την γεννήτρια έκτακτης ανάγκης και τα πιστοποιητικά.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα