ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Diana: Έκλεισε ναύλωση kamsarmax με την Cargill

Diana_MV_Myrto
H Diana Shipping έκλεισε μια συμφωνία χρονοναύλωσης με την Cargill International για το kamsarmax πλοίο μεταφοράς ξηρού χύδην Myrto.

Το Myrto είναι ένα κατασκευασμένο το 2013 πλοίο χωρητικότητας 82.131 dwt που νοικιάστηκε στην τιμή των μόλις 6.000 δολαρίων ανά ημέρα (μεικτά), μείον μιας προμήθειας 4,75% που καταβάλλεται σε τρίτους.

Η ναύλωση ξεκίνησε σήμερα και είναι για μια περίοδο δέκα έως το πολύ δεκατεσσάρων μηνών. Η συμφωνία κλείστηκε μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής της Diana που της ανήκει εξ ολοκλήρου.

Η Ελληνική ιδιοκτήτρια εταιρεία ξηρού χύδην ανέφερε ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει περίπου 1,8 εκατ. δολάρια μεικτών εσόδων με βάση την ελάχιστη περίοδο ναύλωσης.

Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 39 πλοία ξηρού χύδην (2 Newcastlemax, 11 Capesize, 3 Post-Panamax, 3 Kamsarmax και 20 Panamax).

Αναμένεται, επίσης, η παραλαβη ενός νεότευκτου Capesize χύδην ξηρού φορτίου πλοίο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2015, όπως επίσης και δύο νεότευκτων Newcastlemax πλοίων ξηρού χύδην φορτίου και ενός νεότευκτου Kamsarmax χύδην ξηρού φορτίου πλοίου κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2016.

Προς το παρόν η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου, εκτός από τα τέσσερα πλοία που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, είναι περίπου 4,4 εκατομμύρια dwt με μέσο όρο ηλικίας τα 7,03 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Diana: Ναυλώνει μισοτιμής Newcastlemax και panamax πλοία της