Διάσωση και ρυμούλκηση των “River Thames” και “NAVION OSLO” από την Megatugs Salvage & Towage

Δύο σημαντικά περιστατικά ναυαγιαιρεσίας και ρυμούλκησης υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία μέλος της ΕΛΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΛΟΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ τον τελευταίο μήνα, σε Ελληνικά αλλά και διεθνή χωρικά ύδατα, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως τα μέλη της Ένωσης διαθέτουν εκτενή και υψηλού και διεθνούς επιπέδου τεχνογνωσία.

Τις πρωινές ώρες της 8ης Ιουνίου 2021 το φορτηγό πλοίο “River Thames”, έμφορτο με προορισμό τον λιμένα της Αλεξάνδρειας, προσάραξε νότια του νησιού Φορμεντέρα στην Ισπανία. Την ίδια ημέρα η εταιρία-μέλος της Ένωσης “Megatugs Salvage & Towage” ανέλαβε τη διάσωση του πλοίου και του φορτίου αυτού μέσω της διεθνούς συμβάσεως LOF 2020.

Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση με τη μετάβαση στην περιοχή του συμβάντος εξειδικευμένου συνεργείου ναυαγιαιρεσίας της Megatugs καθώς και ναυαγοσωστικού ρυμουλκού κατάλληλης ελκτικής δύναμης για την αποκόλληση του προσαραγμένου πλοίου από το σημείο. Ταυτόχρονα, η Megatugs κινητοποίησε και μετέφερε στην περιοχή υποστηρικτικό σκάφος με κατάλληλο αντιρρυπαντικό εξοπλισμό ήτοι πνευστά πλωτά φράγματα, ελαιοσυλλέκτη (skimmer), απορροφητικά υλικά κ.α., ως μέτρο για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών από το προσωπικό ναυαγιαιρεσίας και κατάθεσης του σχετικού πλάνου αποκόλλησης του πλοίου στις αρμόδιες τοπικές αρχές, το φορτηγό πλοίο “River Thames” αποκολλήθηκε επιτυχώς και παραδόθηκε στους πλοιοκτήτες του την 15η Ιουνίου 2021 μεσημβρινές ώρες.

Επιπλέον, την 18η Ιουνίου 2021 τα ρυμουλκά “ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ” και ”ΝΤΟΛΦΙΝ Ι” της Megatugs Salvage & Towage ρυμούλκησαν το Δ/Ξ “NAVION OSLO” (GT 55,756 – DWT 118,209) από τη ράδα Ελευσίνας στα διαλυτήρια του Αλιαγά Τουρκίας. Το πλοίο παραδόθηκε ασφαλώς στις 20 Ιουνίου 2021 σε διαλυτήριο του Αλιαγά.

Η ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΛΟΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, δημιουργήθηκε το 1980, αποτελεί τον αξιόπιστο εκπρόσωπο των πλοιοκτητών ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών πλοίων στην Ελλάδα. Σκοπός της Ένωσης είναι η διαφύλαξη, προώθηση, προστασία και ανάπτυξη των συμφερόντων των μελών της σε ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού. Η Ένωση παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, μέσω της συμμετοχής μελών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών (European Tugowners Association, ETA) καθώς και στη Διεθνή Ένωση Ναυαγοσωστικών Εταιρειών (International Salvage Union).
Βασικός στόχος των μελών της Ένωσης είναι η παροχή υπηρεσιών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του θαλάσσιου περιβάλλοντος, των πλοίων και των εγκαταστάσεων. Παράλληλα, τα μέλη της Ένωσης δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και διαθέτουν εκτενή και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία λόγω της συμμετοχής σε πληθώρα έργων τόσο σε εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Τα μέλη της Ένωσης προσφέρουν ετησίως τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 8.000 πλοία.

Διαβάστε ακόμα