Διάσωση τεσσάρων επιζώντων μετά από τρεις μέρες που ήταν σε ακυβέρνητο σκάφος στην Καραϊβική

Την Τρίτη, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ διέσωσε τέσσερις ανθρώπους που έπλεαν στη θάλασσα για τρεις ημέρες, στα ανοιχτά των Βρετανικών Παρθένων Νήσων.

Οι επιζώντες – ένας Γάλλος υπήκοος και τρεις Ολλανδοί – ξεκίνησαν από το νησί της Ανγκουίλα το πρωί της Κυριακής με μια βάρκα 9 m;etrvn. Κατευθύνθηκαν προς το Saint-Maarten, ακριβώς στην άλλη πλευρά του καναλιού της Ανγκουίλα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος τους έμεινε από καύσιμα, με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο και να παρασύρεται από τα ρεύματα και τον καιρό.

Τρεις μέρες αργότερα, αξιωματικοί της ακτοφυλακής στο Sector San Juan έλαβαν κλήση από έναν σταθμό Έρευνας και Διάσωσης των Παρθένων Νήσων, ο οποίος μετέδωσε μια αναφορά που έλαβε από έναν άνθρωπο. Αυτός ό άνθρωπος είχε λάβει μήνυμα στο WhatsApp που έδινε τη τοποθεσία του σκάφους κατά προσέγγιση, και το οποίο ήταν εκείνη την στιγμή περίπου 15 ν.μ. νότια των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, πολύ δυτικά της Ανγκουίλα.

Το Sector San Juan έλαβε την ειδοποίηση στις 15:40 την Τρίτη και έστειλε άμεσα σκάφος για να πραγματοποιήσει έρευνα. «Η εκτέλεση της έρευνας και διάσωσης ήταν εξαιρετική και κατέληξε να σώσει τέσσερις ψυχές που χάθηκαν στη θάλασσα», δήλωσε ο Αρχηγός Λουίς Καμπρέρα, επικεφαλής επόπτης των Δυνάμεων της Ακτοφυλακής του Σεντ Τόμας.

«Παρά το σκοτάδι, το πλήρωμα του Boat Forces μας μπόρεσε να εκτελέσει διάφορα σχέδια έρευνας και να εντοπίσει το σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο. Εκτιμούμε και ευχαριστούμε τις αρχές των Βρετανικών Παρθένων Νήσων για τη συνεργασία τους στη ρυμούλκηση του σκάφους στην Τορτόλα».

Διαβάστε ακόμα