Δυο ναυτικοί σοβαρά τραυματίες από έκρηξη σε LPG τάνκερ

Nusa_Bintang_LPG_tanker[adsanity id=33860 align=alignnone /]Μια έκρηξη σημειώθηκε στο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγραερίου (LPG) Nusa Bintang, ενώ ελλιμενιζόταν στο Sekong, στην πόλη Silegon της Ινδονησίας.

Το πλήρωμα έκανε συντήρηση στο μηχανοστάσιο το απόγευμα της Παρασκευής 20 Νοέμβρη, όταν μια ανάφλεξη, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα σε μία από τις γεννήτριες, προκάλεσε την έκρηξη.

Δύο μέλη του πληρώματος υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από την έκρηξη και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Από την έκρηξη προκλήθηκε και μια μικρή φωτιά, που κατέσβησε το υπόλοιπο πλήρωμα. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για ρύπανση.

Οι τοπικές αρχές σήμερα μετά από έρευνα για την αιτία της έκρηξης. Μια συνολική επιθεώρηση του σκάφους διατάχθηκε από το Λιμενικό Σώμα για να διασφαλίσει την αξιοπλοΐα του LPG τάνκερ.

Το μήκους 145 μέτρων και 16.225 dwt πλοίο κατασκευάστηκε το 1992 από την Cantieri Navali Baglietto La Spezia στο ναυπηγείο της Ιταλίας. Το LPG τάνκερ ανήκει και διαχειρίζεται από την Ινδονησιακή εταιρεία Jaya Prima Nusantara.

Διαβάστε ακόμα