Διογράνωση ημερίδας “Ο Λιμένας της Θεσσαλονίκης: Aνιχνεύοντας την ιστορία του”

oth_thessaloniki_Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ διαθέτει ένα πλούσιο ιστορικό αρχείο με φωτογραφίες, τεκμήρια, οπτικοακουστικό υλικό, σχέδια κτιρίων και μηχανών, παλιά μηχανήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Στην ημερίδα «Ο Λιμένας της Θεσσαλονίκης: ανιχνεύοντας την Ιστορία του” που διοργανώνεται την Πέμπτη, 21/4/2016, στις 19.00, στο Δ΄ αμφιθέατρο, Α΄ προβλήτα, η ΟΛΘ ΑΕ ανοίγει στο κοινό της Θεσσαλονίκης το αρχειακό υλικό, παρουσιάζει τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της διάσωσης, καταγραφής και αξιοποίησης του αρχείου και εγκαινιάζει μια συζήτηση με τους ανθρώπους της πόλης για την ιστορία του λιμένα.

Το ιστορικό αρχείο επαναφέρει τις μνήμες των απλών ανθρώπων, προβάλλοντας την ιστορία της εργασίας και της καθημερινής ζωής των εργαζομένων. Μέσα από το αρχειακό υλικό παρακολουθούμε τις σχέσεις ανάμεσα σε Μικρασιάτες πρόσφυγες και Θεσσαλονικείς (Έλληνες και Εβραίους), εργαζόμενους στο λιμένα των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

Η αρχιτεκτονική των κτιρίων, οι μαρτυρίες των ανθρώπων, η εξέλιξη του μηχανολογικού εξοπλισμού και όλο το αρχειακό υλικό αποτελούν έναν ιστορικό πλούτο που ανιχνεύει τη σχέση λιμένα και πόλης.

oth

Πληροφορίες:
κα Βίκυ Γεωργιάδου
τηλέφωνο επικοινωνίας 6944897935

Διαβάστε ακόμα