Δωρεά Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου προχώρησε σε δωρεά προς το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), για εργασίες ανακαίνισης και παροχή εξοπλισμού στην Ψυχιατρική Κλινική, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Ψυχιατρική Κλινική ξεκίνησε να λειτουργεί το 1976 και παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας στο εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και στα μέλη των οικογενειών τους, στους Μονίμους και Συνταξιούχους Πολιτικούς Υπαλλήλους της ΠΑ και στα μέλη των οικογενειών τους, στο εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και στα μέλη των οικογενειών τους, στους μόνιμους κατοίκους των νήσων Σκύρος, Φούρνοι, Οινούσσες, Θύμαινα, Λειψοί, Ψέριμος, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Αμοργός, Ανάφη, Αγαθονήσι και σε λοιπές κατηγορίες δικαιούχων του 251ΓΝΑ που καθορίζονται από κείμενες διατάξεις.

Το έργο της Κλινικής χωρίζεται σε κλινικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό. Σε ετήσια βάση, οι άμεσα ωφελούμενοι των υπηρεσιών της Ψυχιατρικής Κλινικής είναι, κατά μέσο όρο, 8.000 άτομα. Λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και το εξειδικευμένο προσωπικό της απαρτίζεται από ειδικούς ψυχιάτρους, ειδικευόμενους ψυχιάτρους, ψυχολόγους, εκπαιδευόμενους ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και νοσηλευ-τικό προσωπικό.

Διαβάστε ακόμα:
Στην Κάλυμνο ο Ανδρέας Μαρτίνος! H Minerva Marine τιμά τους Καλύμνιους Ναυτικούς της (video)

Διαβάστε ακόμα