ΒΙΝΤΕΟ: Δραματική διάσωση ψαράδων από αναποδογυρισμένο αλιευτικό σκάφος

Τέσσερις ψαράδες διασώθηκαν αφού το αλιευτικό σκάφος τους ανατράπηκε English channel, περίπου 14 ναυτικά μίλια νότια του Eastbourne, στην Αγγλία την Πέμπτη.

Η Ακτοφυλακή με επιτυχία κατάφερε να διασώσει δύο από τους ψαράδες από το αναποδογυρισμένο κύτος του αλιευτικού σκάφους, ενώ ένα κοντινό πλοίο διέσωσε τους άλλους δύο από το νερό.

Η ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι έλαβε κλήση λίγο πριν τις 4 μ.μ. τοπική ώρα από ένα εμπορικό πλοίο που ανέφερε ότι έβλεπαν ένα αλιευτικό σκάφος που είχε ανατραπεί με δύο άτομα που κάθονταν στο κύτος και δύο άλλα στο νερό. Η ακτοφυλακή έλαβε επίσης σήμα κινδύνου που μεταδόθηκε από το EPIRB του αλιευτικού σκάφους.

Ένα αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης της ακτοφυλακής από το Lydd έσπευσε στο σημείο άμεσα.

Μια εκπομπή Mayday relelay εκδόθηκε επίσης από την HM Coastguard ζητώντας από όλα τα σκάφη της περιοχής να βοηθήσουν αν ήταν κοντά. Πολλά σκάφη ανταποκρίθηκαν στη μετάδοση και επίσης έφτασαν στο σημείο.
.
Το πλοίο που ανακοίνωσε το συμβάν περισυνέλλεξε τους δυο ανθρώπους από το νερό, ενώ το ελικόπτερο SAR διέσωσε με επιτυχία τους δύο ανθρώπους από το κύτος σε μια δραματική διάσωση που καταγράφηκε σε βίντεο.

Οι ψαράδες μεταφέρθηκαν στο σταθμό της ακτοφυλακής του Dover όπου συναντήθηκαν με παραϊατρικό προσωπικό, αλλά δεν έχουν νοσηλευτεί.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα